fbpx
Selecteer een pagina

In São Paulo namen Kelly van Zon, Frederique van Hoof en Gerald van Grunsven afgelopen week deel aan de Braziliaanse Para Open. Onder begeleiding van de coaches Lumen Dekker en Johan Lieftink kwamen allen uit in het enkelspel.

Poulewedstrijden
Op de eerste dag kwam Gerald maar liefst drie keer in actie. Hij was ingedeeld in een 4-kamp en wist twee keer dichtbij winst te komen. Zijn laatste wedstrijd ging verloren in vijf games en daarmee strandde Gerald in de poulefase. Frederique verloor in haar poule alleen van Tomono uit Japan, de latere toernooiwinnares en nummer 4 van de wereld (klasse 8). Ze won daarna wel van de Braziliaanse Alves da Silva en plaatste zich zo voor het hoofdtoernooi. Kelly liet in de poule slechts één game liggen en plaatste zich souverein voor het hoofdtoernooi. Daarin trof ze in de halve finale de roemeense Constantin. Kelly was duidelijk een maatje te groot voor haar tegenstandster en won met 3-0. In de finale trof ze een oude bekende uit Argentinië Giselle Munoz die het haar in het verleden wel eens lastig heeft gemaakt. Kelly wist met degelijk spel de Argentijnse op zij te zetten en de titel in Brazilië veroveren.

Kelly van Zon met haar gouden medaille

Vervolgronde
Een dag later moest Frederique het opnemen tegen de Pan-Amerikaans kampioene Florencia Perez uit Chili. Na een 2-1 voorsprong en winstkansen in de vierde game verloor Frederique uiteindelijk in de beslissende game van deze jonge noppenspeelster en was de kwartfinale het eindstation.

In de halve finale was Kelly duidelijk een maatje te groot voor Gabriela Constantin uit Roemenië en won met 3-0. In de finale trof onze Nederlandse een oude bekende uit Argentinië, Giselle Munoz, die het Kelly in het verleden wel eens lastig heeft gemaakt. Kelly wist met degelijk spel de Argentijnse opzij te zetten en de titel in Brazilië te veroveren.