fbpx
Selecteer een pagina

In 16 van de 24 kieskringen is inmiddels één of meerdere kandidaten aangemeld voor de Bondsraad. De kandidaatstelling voor de nog openstaande kieskringen is verlengd tot en met 19 februari.

Op deze pagina zijn alle kandidaten te zien en is het mogelijk nog kandidaten aan te dragen voor de kieskringen die op 7 februari nog geen kandidaat hadden.

Verkiezingen
Op 22 maart zullen de verkiezingen starten voor de Bondsraad, tot 26 maart of eerder, wanneer alle verenigingen in een kieskring hun stem hebben uitgebracht.

Alle verenigingen hebben een mail ontvangen, met het verzoek om een stemgerechtigde vertegenwoordiger van de vereniging te registreren, voor de verkiezingen van bondsraadsleden. Indien er een kandidaat is voor de kieskring wordt vanaf 22 maart de verkiezing gehouden. Indien er geen kandidaat is kan er geen verkiezing gehouden worden en is de kieskring en de stem van de vereniging (voorlopig) niet vertegenwoordigd in de Bondsraad. Indien de vereniging geen stemgerechtigde heeft aangemeld, kan niet gestemd worden.

In onze statuten is vastgelegd dat verkiezingen van personen schriftelijk of digitaal plaats moet vinden. Hiervoor maken wij gebruik van de Yellenge App. Wanneer een kandidaat is aangemeld in uw kieskring, ontvangt de stemgerechtigde van de vereniging een verzoek om zich te registreren in de Yellenge app.