fbpx
Selecteer een pagina

Het kabinet kondigde dinsdag 14 december een harde lockdown aan die tot en met 19 januari van kracht is. Dit raakt helaas de breedtesport. Wel blijft de (mogelijke) verruiming voor de Eredivisie tafeltennis staan.

Premier Mark Rutte maakte 14 december bekend dat per dinsdag 15 december, 00.00 uur, een harde lockdown van kracht is. Dit houdt in dat er tot in ieder geval 20 januari geen binnensport beoefend kan worden door amateursporters.

Buiten sporten mag wel:

  • Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën op minimaal 1,5 meter afstand.
  • Kinderen tot en met 17 jaar mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling spelen bij de eigen club, maar ook alleen buiten.

Scenario’s worden opnieuw bekeken
Naar aanleiding van deze maatregelen zal opnieuw worden gekeken naar scenario’s voor de herstart van de breedtesportcompetities.

Verruiming Eredivisies Tafeltennis blijft staan
Wel is bekendgemaakt dat de versoepeling van de topsportcompetities in stand blijft. Dit houdt in dat de Eredivisieteams per 17 december onder strikte voorwaarden zouden kunnen beginnen met ‘gewoon’ trainen en zich kunnen voorbereiden op het spelen van wedstrijden. Op dit moment wordt in samenwerking met andere sportbonden en NOC*NSF gewerkt aan deze voorwaarden. We verwachten binnenkort met de eredivisieclubs te communiceren over het specifieke protocol met de voorwaarden om te trainen en de eventuele herstart van de competitie.

Volgende persconferentie
Op dinsdag 12 januari 2021 vindt er een nieuwe persconferentie plaats. Naar aanleiding van deze persconferentie zullen wij jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen van de nieuwe ontwikkelingen.

“Helaas, maar zeer begrijpelijk heeft het kabinet stevige maatregelen moeten nemen”, reageerde algemeen directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF op de speech van de premier. “Deze maatregelen raken ook de sport. Goed dat de jeugd in ieder geval buiten wel gewoon door kan blijven sporten. Laten we hopen dat deze maatregelen na half januari weer teruggedraaid kunnen worden, zodat ook al die gymzalen en andere binnensportruimtes waar de Nederlandse kinderen zo graag komen, weer open kunnen.”

Sportprotocol
Het Sportprotocol zal zo spoedig mogelijk worden aangepast op basis van de op maandag 14 december door premier Mark Rutte aangekondigde maatregelen.