fbpx
Selecteer een pagina

Update: nog drie bijscholingen te gaan in de eerste helft van 2023!

In april, mei en juni 2023 biedt de Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) drie bijscholingen aan, in vervolg op een eerste bijscholing in januari:

Bijscholing 2:  Voetenwerk en de verbinding hiervan met fysieke training

Datum: Zondag 2 april 2023
Plaats: Never Despair, Eerste Rompert 9, Den Bosch
Tijd: 10.00-14.30 uur  (lunch is niet inbegrepen).

Inhoud
Ralf Kosters zal in deze bijscholing de diverse voetenwerktechnieken bespreken. Hij zal dit doen aan de hand van de meest recente ontwikkelingen. Verder gaat hij in op wat je vervolgens aan fysieke training kan doen om het voetenwerk te verbeteren.

Docent Ralf Kosters
Ralf is in het dagelijks leven werkzaam als Physician Assistant bedrijfsgeneeskunde. Daarvoor heeft hij ruim 20 jaar ervaring opgedaan in de revalidatiegeneeskunde. Komend jaar start hij een eigen onderneming Kosters Medical, Sports & Performance. Ralf zal zich richten op het beantwoorden van medische vraagstukken op zowel revalidatie- als bedrijfsgeneeskundig vlak. Ook behandelt hij vraagstukken op gebied van sport en algeheel presteren (sport en bedrijfsleven).  Als trainer is Ralf in bezit van Trainer 4 diploma. Inmiddels is hij 10 jaar hoofdtrainer bij Never Despair. In het verleden was Ralf regionaal bondstrainer en bondstrainer NTTB Talentgroep. Tevens is Ralf actief als fysieke trainer voor tafeltennissers.

Aanmelden
Iedereen die geïnteresseerd is kan deelnemen aan een bijscholing. Voor trainers geeft een bijscholing punten voor je licentie. Geef je op door een mail te sturen. Of vul het aanmeldingsformulier in op de website van de VVTT. Vermeld bij de aanmelding aan welke bijscholing je wilt deelnemen door het aangeven van het thema.

Kosten
€ 30,- per bijscholing.
VVTT Leden betalen: € 15 per bijscholing.

 

Bijscholing 3: tafeltennis parasport

Datum: Zondag 7 mei 2023
Plaats: TTV Zwolle, Zwolle.
Tijd: 10.00-14.30 uur  (lunch is niet inbegrepen).

Inhoud

Tafeltennis is zeer geschikt voor mensen met een beperking. Deze bijscholing vertelt wat je kunt doen  als trainer wanneer er een speler met een beperking in jouw groep gaat trainen. Deze bijscholing is in 2021 ook gegeven in Rotterdam. De deelnemers waren enthousiast over de inhoud, dus dit is een aanrader.

Tijdens deze bijscholing ervaar je als trainer hoe het is om met een beperking te spelen. Je gaat zelf spelen in een rolstoel en merken wat daarin de moeilijkheden zijn. Je krijgt oplossingen aangeboden om spelers met een beperking met plezier te laten sporten. Je krijgt informatie over speciale technieken waardoor spelers met een beperking zich kunnen ontwikkelen.

Nederland staat goed op de kaart met spelers die een beperking hebben. Bij de Paralympics heeft Kelly van Zon drie keer op rij (!) goud gewonnen in het enkelspel. Het is interessant om van haar begeleiding te horen hoe zij zo’n hoog niveau heeft gekregen en vooral hoe zij dat weet vast te houden.

Ook als je niet met parasporters werkt of gaat werken, is deze bijscholing bijzonder. In de valide sport hebben wij bij de dames één troef met Britt Eerland. In de valide sport  is de dominantie van China en de Aziatische landen enorm.

Docent Saskia Meijer

Saskia Meijer is paratafeltennis trainer (trainer 3). Saskia geeft training aan spelers met een beperking bij ttv Alexandria ’66 in Rotterdam. Sinds 2015 geeft zij training aan het regionale trainingscentrum voor paratafeltennis Rotterdam. Zij geeft ook training aan jeugd paraspelers tijdens de landelijke jeugd trainingsdagen die georganiseerd worden door de NTTB.

 

Bijscholing 4: Het aanleren van de Fh-topspinopening en de Fh-snelle topspin

Datum: zaterdag 10 juni 2023
Plaats: Tafeltennis Nijmegen, Luciaweg 9, 6523 NK Nijmegen
Tijd: 10.30-14.30 uur (lunch is niet inbegrepen)

Inhoud

De bijscholing gaat over het aanleren en corrigeren van de forehand topspinopening en de forehand snelle topspin.  De deelnemers gaan aan de slag met het aanleren en corrigeren in de tafeltenniszaal.

Deelnemer kan een eigen jeugdspeler meenemen.

Er bestaat de mogelijkheid om voor deze bijscholing een eigen jeugdspeler mee te nemen. Deze jeugdspeler gaat aan de slag met het aanleren en corrigeren in de praktijk. De trainer kan dan eventuele problemen inbrengen en ter plaatse toepassen bij de eigen speler. Het is niet verplicht om een eigen speler mee te nemen. Trainers kunnen ook zelf ervaren hoe correcties uitwerken in de praktijk.

Docent Theo Rieken

Theo Rieken (trainer 5) is de nestor van de VVTT. Hij heeft een jarenlange ervaring als trainer-coach, zowel verenigingstrainer/coach als topsporttrainer/coach van jeugd en senioren. Theo heeft de gave om elk niveau speler en coach te boeien. Hij heeft veel tips in zijn rugzak voor het aanleren van tafeltennistechniek. Wil je meer weten over deze docent, dan is VISIE 80 (juli 2021) zeer interessant omdat die geheel gewijd is aan zijn werkzaamheden in de tafeltennissport.

 

Aanmelden bijscholing

Iedereen die geïnteresseerd is, kan deelnemen aan een bijscholing. Voor trainers geeft een bijscholing punten voor je licentie. Geef je op door een mail te sturen naar: vvttemail@gmail.com. Of vul het aanmeldingsformulier in op de website van de VVTT: www.vvtt.nl

Vermeld bij de aanmelding aan welke bijscholing je wilt deelnemen door het aangeven van het thema.

Kosten: € 30,- per bijscholing.
VVTT-leden betalen: € 15 per bijscholing.