fbpx
Selecteer een pagina

De Nederlandse Tafeltennisbond heeft weer een actieve Atletencommissie. Twee spelers met een A-licentie, Arjan Huiden en Sanne de Hoop, nemen plaats in de commissie die een periode niet actief is geweest. Per 1 januari 2020 zijn ze formeel benoemd.

De NTTB is blij dat de Atletencommissie weer actief is. De commissie fungeert als spreekbuis van de spelers en speelsters en kan meediscussiëren over speelsystemen, toernooien en andere beslissingen die te maken hebben met competitiezaken en toernooien.

Arjan Huiden over zijn motivatie om lid te worden van de commissie: “Ik wil graag de mening van spelers over tafeltennis in Nederland laten horen over onderwerpen die ze belangrijk vinden. Voor vooruitgang is het belangrijk om samen te werken en meningen te laten horen en volgens mij is de atletencommissie daarvoor een goed middel. Veel spelers geven aan dat ze meer wedstrijden/toernooien spelen. Daarom is mijn doelstelling in deze commissie het bespreken van ideeën voor meer toernooien.”

Ook Sanne de Hoop vindt het belangrijk dat spelers met een A-licentie hun stem laten horen: “Ik heb mij aangemeld voor de atletencommissie om de belangen van de topsporters te kunnen behartigen”, zegt ze. “Nu hebben de sporters weinig tot geen inbreng. Zo ervaar ik dit tenminste. Dat willen we veranderen.”

De nieuwe Atletencommissie kwam donderdag 13 februari voor het eerst bij elkaar op het Bondsbureau in Nieuwegein en werd daar persoonlijk verwelkomd door Voorzitter Jan Simons en Bondsraadslid Herman IJzerman. De nieuwe Atletencommissie heeft als doelstelling om het geluid van spelers nadrukkelijker te laten horen binnen de NTTB en zal spoedig de ambities kenbaar maken.

Vlnr: Jan Simons, Arjan Huiden, Sanne de Hoop en Herman IJzerman