fbpx
Selecteer een pagina

Sinds de najaarscompetitie 2023 wordt in de landelijke seniorencompetitie (1e t/m 3e divisie) volgens een nieuw spelsysteem gespeeld; 4-tegen-4 op twee tafels. Vanaf de komende najaarscompetitie worden er een aantal aanpassingen in deze spelvorm doorgevoerd. De verenigingen zijn hiervan op de hoogte gebracht. In dit bericht staan nogmaals de aanpassingen en een advies op een rijtje.

Wijzigen speelvolgorde letterschema

De eerste aanpassing is het wijzigen van de speelvolgorde. Hierbij worden de partijen 9 t/m 12 naar voren gehaald en gespeeld als 1 t/m 4. Het digitale formulier voor het najaar is hier inmiddels in NAS op aangepast.

Sterktevolgorde

De sterktevolgorde wordt met ingang van de najaarscompetitie afgeschaft. Er geldt geen verplichte opstelling meer, maar het is uiteraard mogelijk om het team nog steeds volgens ratingvolgorde op te stellen.

Ten slotte is er een advies afgegeven aan verenigingen om te onderzoeken of het mogelijk is om tellers in te laten zetten door de thuisspelende club in de 2e en 3e divisie. Het is geen verplichting, maar het kan voordelen bieden voor de betreffende club om te kunnen coachen en de verrichtingen van teamgenoten te kunnen volgen.

Het complete bericht wat verstuurd is naar alle verenigingen is te vinden op een speciale pagina over het 4×4 spelsysteem. Op die pagina is alle communicatie rondom handhaving van dit systeem te vinden. Klik hier om naar de pagina te gaan.