fbpx
Selecteer een pagina

Ook de Nederlandse Tafeltennisbond zet zich in voor een volledig rookvrije sport in 2025. En daar hebben we jouw hulp hard bij nodig. Maakt jouw club al werk van een rookvrije sportomgeving? Of willen jullie graag rookvrij worden en kunnen jullie daarbij nog wel wat hulp en tips gebruiken? Kijk op www.sportrookvrij.nl.

Op naar een rookvrije club: wat kun je doen?
Op de website sportrookvrij.nl vind je informatie over hoe jij als club rookvrij kunt worden. Zo is er een stappenplan beschikbaar en kun je gebruik maken van hulpmiddelen om bij jouw leden draagvlak te creëren voor een rookvrije sportclub. Ook kan je jouw club via deze site officieel laten registreren als rookvrij. Tot nu toe gingen al meer dan 2000 clubs je voor. Zijn jullie de volgende?

Gratis rookvrij-borden voor binnensportclubs
Is de entree van jullie club rookvrij of gaat deze rookvrij worden? Laat dat dan vooral ook zien aan jullie leden en bezoekers. Dat kan gemakkelijk via de bekende rookvrij-bordjes. Voor binnensportclubs zijn die nu gratis aan te vragen.

Campagne ‘De sport wordt rookvrij’ met bekende sporters
Voormalig topsporters Teun de Nooijer, Michaëlla Krajicek en Frank de Boer roepen alle clubs en clubbestuurders van Nederland op om rookvrij te worden. Ze gingen op bezoek bij hun club waar ze als jeugdlid actief waren. Toen roken in de kantine, kleedkamer en langs het veld nog heel normaal was. Inmiddels zijn die clubs rookvrij, of druk bezig rookvrij te worden. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk onderstaande video.

 

Sport en roken gaat niet samen
In het Nationaal Preventieakkoord legden sportbonden, NOC*NSF en het ministerie van VWS de ambitie vast voor een volledig rookvrije sport in 2025. Met de campagne ‘De sport wordt rookvrij’ roepen sportbonden en NOC*NSF clubs op werk te maken van een rookvrije sportomgeving. Zodat met name kinderen kunnen genieten van sport in een volledig rookvrije omgeving, niet worden blootgesteld aan de schadelijke gevolgen van meeroken of in de verleiding komen te starten met roken. De campagne sluit nauw aan bij de bekende campagne ‘De wereld wordt rookvrij’ van de Rookvrije generatie, en is in nauwe samenwerking met hen ontwikkeld.