fbpx
Selecteer een pagina

Dubbelwedstrijden, zoals hier op het NK 2020, zijn voorlopig even niet mogelijk.

Vanaf het moment dat het tafeltennis hervat kan worden (hopelijk 1 juli), mag er voorlopig geen dubbelspel gespeeld worden door senioren in competitiewedstrijden, toernooien en andere wedstrijden. Dit heeft het Hoofdbestuur van de Nederlandse Tafeltennisbond besloten op de bestuursvergadering op zaterdag 6 juni.

Het Hoofdbestuur heeft geconstateerd dat het hervatten van tafeltennis in wedstrijdverband, op het moment dat de situatie rond Covid-19 dit volgens de Nederlandse autoriteiten toelaat, vooralsnog alleen mogelijk is onder een aantal voorwaarden. Tot die voorwaarden hoort dat, met uitzondering van de leeftijdsgroep tot en met 18 jaar, een ieder wordt geacht steeds 1,5 meter afstand te bewaren tot andere personen. Met deze voorwaarden is het spelen van het dubbelspel, met uitzondering van bij de jeugd, in tafeltennis in de praktijk onmogelijk.

1.5 afstand is de regel
Gelet hierop heeft het Hoofdbestuur besloten dat vanaf het moment dat tafeltennis hervat kan worden door senioren, er helaas.geen dubbelspel zal worden gespeeld in competitiewedstrijden, toernooien en andere wedstrijden. Deze maatregel geldt tot het moment dat de eis om minimaal 1,5 meter afstand te houden komt te vervallen.

Onmiddellijke ingang
Deze maatregel geldt met onmiddellijke ingang. De reglementsartikelen waarin het spelsysteem van competitiewedstrijden is geregeld, zullen op het eerst mogelijke moment door de Bondsraad (voor de landelijke competities) en de Afdelingsledenvergaderingen van de afdelingen (voor de afdelingscompetities) worden aangepast.