11 april 2019

Paratafeltennis in ZuidWest

Dit jaar is er veel aandacht voor paratafeltennis.

Ook in het activiteitenplan van ZuidWest is paratafeltennis opgenomen. Om de uitvoering van dit plan op te starten is er op dinsdag 16 april om 20.00 uur een (start)bijeenkomst bij SV Red Star ’58 in Goirle. Het afdelingsbestuur en het landelijke Team Parasport hebben deze bijeenkomst geïnitieerd. Doel is om te kijken wat er al is in onze afdeling en welke wensen en ideeën er zijn. Dit gaan we koppelen aan de landelijke expertise en mogelijkheden. Op deze manier hopen we dit jaar en ook in de toekomst paratafeltennis verder te ontwikkelen: meer aanbod bieden en meer mensen betrekken. Inmiddels hebben al 5 mensen zich aangemeld voor deze bijeenkomst. Mensen die belangstelling hebben om hierbij aan te sluiten kunnen contact opnemen met Ineke de Graaf (teamparasport@tafeltennis.nl, 06 212 82 052).

Wat is paratafeltennis? https://www.youtube.com/watch?v=FFbhXnANo48

 

Ondertussen staan er in mei al twee paratafeltennisactiviteiten gepland in onze afdeling.

 

Op vrijdag 3 mei (meivakantie) is er een open training/clinic voor jeugd paraspelers bij ttv Tanaka. De bij de NTTB bekende parajeugdspelers hebben al een uitnodiging gehad, maar wellicht zijn er nog jeugdspelers bij je vereniging die nog niet bekend zijn met het extra aanbod voor paraspelers. Deze training is ook voor niet-leden, wie weet kennen jullie een jongere met een beperking die interesse heeft.

Zie de bijlage hieronder.

 

Op donderdagavond 9 mei is er een workshop paratafeltennis bij revalidatiecentrum Revant in Breda. Dit is een praktische workshop voor (assistent) trainers van tafeltennisverenigingen en voor o.a. beweegtherapeuten. Bij revalidatiecentra en mytylscholen wordt tafeltennis vaak ingezet als hulpmiddel. Om de drempel te verlagen en doorstroom te creëren naar de vereniging wordt er aandacht besteed aan de technieken van tafeltennis als aangepaste sport.

Wat komt daar bij kijken en hoe kan de vereniging het inzetten (welke aanpassingen zijn dan nodig, behalve rolstoeltoegankelijkheid)?

Wat kom je tegen tijdens het spelen/training geven als iemand in een rolstoel zit en/of beperkt is in beweging of een aanpassing nodig heeft aan een batje en hoe kun je dit het beste aanpakken? Dit komt allemaal aan de orde tijdens de workshop (gratis voor NTTB leden).

Zie de bijlage hieronder.