25 juni 2019

Paratafeltennis bij Hotak '68

Dinsdagmiddag Tafeltennis Hotak ‘68

De dinsdagmiddag die ooit begon als een tafeltennistraining voor de ouderen is inmiddels uitgegroeid tot een trainingsmiddag voor alle facetten van de samenleving. Zoals vorig jaar in het sportplan van gemeente Woensdrecht is omschreven is het een streven om zoveel mogelijk mensen in de gemeente te laten sporten. Ouderen, huisvrouwen, mensen met een beperking zowel jong als oud etc. Bij Tafeltennisvereniging Hotak ’68 gebeurt dit al en is dus een goed voorbeeld voor de visie van het sportplan.

Paratafeltennis

Tafeltennis is een sport die veel door mensen met een beperking wordt beoefend. Bij Hotak ’68 zijn 2 sporters met een beperking die heel actief zijn in trainen en spelen van wedstrijden. Zij trainen op dinsdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur. Deze spelers zijn op latere leeftijd lichamelijk beperkt geworden en konden hun huidige sport niet meer beoefenen. Door zelf op zoek te gaan naar alternatieven zijn ze bij tafeltennis gekomen. Bij Hotak’68 waren er voldoende mogelijkheden en faciliteiten. Deze sport heeft ze weer een hoop vreugde en uitdaging gegeven.

Heb je zelf een beperking en wil je eens bekijken wat de mogelijkheden voor jou zijn om te tafeltennissen kom dan eens geheel vrijblijvend op dinsdagmiddag om 13:00 uur een kijkje nemen. Er is altijd de mogelijkheid om een paar trainingen mee te doen om te ontdekken en te ondervinden of tafeltennis een sport voor jou is.

 

Meer informatie: