20 februari 2019

Henk van Rijn overleden.

Henk van Rijn, oprichter van de RRT-Noord-Brabant, overleden.

 

Na het geweldige RRT-toernooi van zondag 17 februari, bereikte ons 's avonds het droevige bericht van het overlijden van onze oud-voorzitter en oprichter van de RRT-Noord-Brabant, Henk van Rijn.

We hadden met het bestuur afgesproken om Henk en Ria deze week te bezoeken. Ik heb 's avonds contact gezocht met zijn vrouw Ria om Henk bij te praten over het toernooi, maar dat bleek al niet meer mogelijk te zijn. Zijn dochter riep, als je Henk nog wilt zien, rij nu dan maar aan. Daarop ben ik met mijn vrouw direct naar Drunen gereden en heb Henk nog trots verteld over het prachtige toernooi wat we eerder op de dag nog hadden. Ik hoop dat hij het nog meegekregen heeft. Kort daarna is Henk overleden.

Wij hebben Henk gekend als een gedreven man voor de tafeltennissport, het was zijn alles. Ook buiten de RRT heeft Henk veel functies bij de diverse verenigingen bekleed en was hij altijd onderweg met de jeugd om ze te begeleiden en te coachen op de talrijke toernooien. Persoonlijk werkte ik al een kleine 40 jaar met Henk en organiseerde vroeger de welpen- en beginnerstoernooien. Ook heeft Henk vele jaren de jeugd getraind op mijn eigen club, TTV Taverbo-Sabo in Boxtel.

 

Erwin van Eijndhoven Bestuur RRT-Noord-Brabant