02 juni 2018

Halve finales ABM ICT-cup

Beide halve fnales zijn gespeeld. Hieronder de persberichten.

Vos en  Keijman winnen eerste halvefinalepoules ABM ICT Cup Tafeltennis

 

Vrijdag 25 mei werden de eerste twee halve finalepoules van de ABM ICT-Cup gespeeld. Pas na de klok van 12 uur waren de poules beslist. Beide poules kenden een zelfde patroon. Twee man die na zes gewonnen wedstrijden strijden om de poulewinst, een duidelijke nummer 3 en een strijd om het vierde en laatste ticket. Herbert Keijman en Roald Vos wonnen hun poules. Lucky loser Julia Janssen, die mocht invallen na haar vijfde plek in de voorrondes, wist nu wel vierde te worden en door te dringen naar de finale van 9 juni.

 

In poule A waren het Herbert Keijman (Yerseke) en Jordin Heijens (TTCM) die hun eerste zes wedstrijden overtruigend wonnen. In de laatste onderlinge wedstrijd kwam Heijens met 2-1 voor, maar zette Herbert Keijman met twee keer 11-6 toch de poule naar zijn hand. 'Best of the rest' was Arnold de Gier van Arnemuiden, die zich traditiegetrouw weer voor de finale wist te plaatsen. De strijd om de vierde plaats was een stuk spannender. Jan Willem Adriaanse (TTCM) leek hiervoor de beste papieren te hebben, maar hij verloor zijn laatste wedstrijd van Julia Janssen van Tanaka met 18-16 in de vierde game en werd zo op onderling resultaat uitgeschakeld. Janssen verloor verrassend van Izak Heijboer (Arnemuiden), maar bleef tegen Francois Baert (Effect) en Adrie de Jonge (Kapelle) aan de goede kant van de score. Uiteindelijk werd Heijboer zesde door ook nog van Francois Baert (Effect) te winnen. Baert en De Jonge wonnen beide een potje, maar op basis van onderling resultaat werd Baert zevende, voor de nestor van het toernooi Adrie de Jonge.

 

Poule B werd vooraf getypeerd als 'de poule des doods'. Routiners Jan Steijn (TTCM) en Roald Vos (Hotak) hadden zich na hun derde plaats in de voorrondes dan ook geen goede uitgangspositie verschaft. Dit keer waren ze vastberaden om dat recht te zetten en na zes wedstrijden waren beide heren dan ook nog ongeslagen. In een bloedstollende strijd om de eerste plaats (12-10 in de vijfde game) was het Vos die de poulewinst pakte en daarom zijn vakantie niet voor niets voor de finale van de ABM ICT Cup had uitgesteld. Max Vleugel (Arnemuiden) werd overtuigend derde. De strijd om het felbegeerde vierde ticket werd in een onderlinge wedstrijd tussen Rene Lauwerijssen (Backhands) en Marc Maas (SAR) door de Brabander gewonnen. John Roose (Effect) won knap twee wedstrijden en legde daarmee beslag op de zesde plaats, voor Floris Dijkers (Alexandria) en Dion Meesters (ODT), die in de voorronde nog tweede werd, maar nu als enige de hele avond geen potje wist te winnen.

Emiel de Rijke en Wilmer Jacobs (TTCM) ongeslagen in tweede halve finalepoules ABM ICT-Cup

Bij TTV Arnemuiden zijn vrijdagavond 1 juni de laatste halvefinalepoules gespeeld. Emiel de Rijke en Wilmer Jacobs (beide TTCM) werden beide ongeslagen eerste.

In poule C liet Emiel de Rijke er geen gras over groeien wat zijn titelaspiraties zijn. Alleen tegen Sybren Maas (SAR) en Victor des Granges (Tanaka) boekte hij een nipte overwinning met 11-8 in de vijfde game, maar de overige wedstrijden won de voormalige winnaar relatief eenvoudig. Des Granges won zijn overige wedstrijden en werd daarmee tweede, al moest hij tegen Mika Baert (Effect) terugkomen van een 2-0 achterstand. Wilbert Poppe (Arnemuiden) werd met vijf winstpartijen derde, voor Baert. Ondanks een aantal goede wedstrijden was deze halve finale voor Erik Schuurman (Arnemuiden) en Sophie Dijkers (Hotak) het eindstation. Sybren Maas werd zevende door van Kees de Rooij te winnen, die zijn kunststukje van de voorrondes niet meer kon herhalen en zonder punten achterbleef.

Poule D leek een Yerseks feestje met vier vertegenwoordigers uit het mosseldorp, maar daar stak Wilmer Jacobs een stokje voor. De Middelburger pakte vorig jaar al de tweede plek bij de ABM ICT-Cup en liet ook nu zien voor niets minder te gaan. Alleen tegen Jurian de Kraker (11-9 in de vijfde game) moest hij hier diep voor gaan. De Kraker had niet zijn beste avond en verloor vervolgens ook van teamgenoot Adrian Slabbekoorn en Marc Riemens (Arnemuiden). Voor Riemens leek het op het einde van de avond kantje boord te worden om de finale te halen, maar hij maakte aan alle twijfels een eind door zowel Slabbekoorn als De Kraker te verslaan en werd daarmee tweede in zijn poule. De beide Yerseke-spelers pakten wel de laatste tickets voor de finale. Dat gold niet voor Corne Steketee, ondanks diens knappe overwinning op Riemens. Ook Ewout Dijken Van, de ingevallen Hans van der Kraan en Thijs Vleugel mogen de finale van de kant toekijken.

 

Tot slot de indelingen van de finales.

Deze worden zaterdag 9 juni gespeeld bij TTV Arnemuiden.

De wedstrijden vangen aan om 10.30 uur. De zaal aan Korenbloemlaan 3 is om 10.00 uur open.

De nummers 1 t/m 4 van beide poules plaatsen zich voor de kruisfinales. Deze zullen rond 15.30 uur van start gaan. Iedereen hartelijk welkom! De nummers 1 en 2 van de ABM ICT-Cup krijgen een wild card om mee te doen met de ABM ICT Super Final een week later.

Finalepoule A
1. Roald Vos – Hotak
2. Wilmer Jacobs – TTCM
3. Jordin Heijens – TTCM
4. Marc Riemens – Arnemuiden
5. Max Vleugel – Arnemuiden
6. Wilbert Poppe – Arnemuiden
7. Julia Janssen – Tanaka
8. Rene Lauwerijssen - Backhands

 

Finalepoule B
1. Herbert Keijman – Yerseke
2. Emiel de Rijke – TTCM
3. Jan Steijn – TTCM
4. Victor des Granges – Tanaka
5. Arnold de Gier – Arnemuiden
6. Adrian Slabbekoorn – Yerseke
7. Mika Baert – Effect
8. Jurian de Kraker - Yerseke