08 juni 2019

ABM ICT Cup nadert ontknoping met twee sterke finalepoules

De finalepoules van de 10e ABM ICT Cup Tafeltennis bij TTV Arnemuiden zijn bekend. Alle favorieten wisten zich voor de finale te plaatsen, waar op zaterdag 8 juni om gestreden zal worden. Van de zestig deelnemers zijn er nog zestien overgebleven, die aanstaande zaterdag in twee poules van acht strijden om de felbegeerde cup.

In halvefinale poule A moest de lokale favoriet Jeroen de Heide zijn eerste nederlaag slikken. Routinier Rene Lauwerijssen van Backhands uit Sint-Willebrord was met 11-9 in de vijfde game te sterk. Lauwerijssen verslikte zich echter in Max Vleugel (Arnemuiden), die op zijn beurt weer klop kreeg van clubgenoot De Heide. Na telling van de games bleek Jeroen de Heide eerste, voor Vleugel en Lauwerijssen. Met drie winstpartijen voegde ook Ronnie Oonincx (Backhands) zich bij de vier finalisten. Ook Patrick Jansen van Kapelle won drie potjes, maar hij moest in de onderlinge wedstrijd de winst aan Oonicx laten. Ook voor de thuisspelende Lajos Cselik en Marc Riemens werd de halve finale het eindstation.

In Poule B was na vier wedstrijden al duidelijk dat Jurian de Kraker (Yerseke), Marc Hackenberg (Backhands), Kristian Davidse (TTC Middelburg) en John Kiele (Alexandria) zich geplaatst hadden voor de volgende ronde. In de laatst wedstrijden ging Hackenberg door met waar hij al het hele toernooi mee bezig is: winnen. Ook de tot dan toe ongeslagen Jurian de Kraker moest er met 12-10 in de vierde game aan geloven. In de strijd om de derde plaats won Rottedammer John Kiele met 11-6 in de vijfde game van Kristian Davidse. Peter Salnicky (Vice Versa) legde beslag op de vijfde plaats door van (Sybren Maas) SAR te winnen. Maas bleef nog wel Steven Klijn (Arnemuiden) en Julia Janssen (Tanaka) voor.

In poule C hield Emiel de Rijke, winnaar van de laatste twee edities, zijn ongeslagen status in ere, al moest hij daar tegen Herbert Keijman van TTV Yerseke alle zeilen voor bijzetten. Keijman wist 2-1 achterstanden in games goed te maken tegen Wilbert Poppe en Izak Heijboer van TTV Arnemuiden en werd tweede. De strijd om de laatste finaletickets leverde een spannende strijd op toen Heijboer met 13-11 in de vijfde game van Poppe wist te winnen. Poppe verzilverde zelf echter zijn derde matchpoint tegen clubgenoot Arnold de Gier, die zich weer eenvoudig van Heijboer ontdeed. Poppe werd hierdoor uiteindelijk derde, De Gier vierde en Heijboer legde beslag op de vijfde plaats. De zesde plaats ging naar de Belg Karl Wijnen (TTV Mechelen), die van Hans van der Kraan (Yerseke) en Femke Boot (Tanaka) won. Ook van der Kraan won van Boot, die daardoor puntloos terugkeerde naar Etten-Leur.

Vanwege een late afmelding werd poule C een zevenkamp, waarin Jordin Heijens, Rogier Berndsen (beide TTC Middelburg) en Roald Vos (Hotak) zich naar verwachting eenvoudig voor de finale wisten te plaatsen. Heijens verloor met 3-1 van clubgenoot Berndsen, maar legde dankzij een 3-0 overwinning op Roald Vos toch beslag op de eerste plaats, omdat Berndsen met 3-1 van Vos had verloren. Sophie Dijkers (Hotak) plaatste zich als ‘best of the rest’ en weet zich daarmee verzekerd van de beker voor de beste dame van het toernooi. Voor Corne Steketee (Yerseke) Floris Dijkers (Alexandria) en Bennie Meliefste (Arnemuiden) hield het toernooi op bij de halve finale.

Zaterdag 8 juni wordt de finale van de ABM ICT Cup gespeeld. De indeling van de finalepoules is als volgt

Poule A
1. Emiel de Rijke – TTC Middelburg
2. Jordin Heijens – TTC Middelburg
3. Max Vleugel - Arnemuiden
4. Rogier Berndsen – TTC Middelburg
5. René Lauwerijssen – Backhands
6. Roald Vos - Hotak
7. Arnold de Gier - Arnemuiden
8. Sophie Dijkers - Hotak

Poule B
1. Jeroen de Heide - Arnemuiden
2. Marc Hackenberg - Backhands
3. Jurian de Kraker - Yerseke
4. Herbert Keijman - Yerseke
5. John Kiele - Alexandria
6. Wilbert Poppe - Arnemuiden
7. Ronnie Oonincx - Backhands
8. Kristian Davidse – TTC Middelburg

De wedstrijden vangen aan om 11.00 uur in het clubgebouw van TTV Arnemuiden (Korenbloemlaan 3). De nummers 1 t/m 4 van elke poule plaatsen zich voor de kruisfinales. De beste twee spelers van het toernooi krijgen een wildcard om op zaterdag 15 juni mee te doen met de ABM ICT Super Final waarvoor tien B/C-spelers zijn uitgenodigd.