01 december 2018

Workshop ‘’Fysiek’’ voor tafeltennistrainers geslaagd!

Op vrijdag 30 november organiseerde de afdeling West een workshop voor tafeltennistrainers met het thema ‘’fysiek’’. De 11 deelnemers vonden het een zeer interessante en leerzame avond en zijn met nieuwe kennis en inspiratie huiswaarts gegaan.

Centraal stond natuurlijk het thema fysiek, docent Ralf Kosters verzorgde de workshop. Aan de hand van zijn presentatie werden de deelnemers meegenomen langs alle fysieke eigenschappen en werd hun kennis over fysiek bijgespijkerd. Naast de theorie is er ook veel aandacht geweest voor de praktijk want hoe train je bijvoorbeeld de coördinatie, snelheid of kracht in een tafeltennistraining.

Ook was er aandacht voor warming-up, kern én cooling down. Hoe ziet een goede warming-up er uit? Wel of niet strekken? Deze en nog veel meer vragen kwamen langs in de inspirerende avond. Ook heeft Ralf antwoord gegeven op de vragen die de deelnemers vooraf konden stellen. Hoe belast je iemand met fysiek die een hartaanval heeft gehad? Wat doe je met kinderen die afhaken tijdens de warming-up? Hoe train je het fosfaatsysteem? Een mooie diversiteit aan vragen en Ralf heeft ze allemaal kunnen beantwoorden waarvoor dank. 

Workshop 13 december ‘’werven en behouden van vrijwilligers’’
Hoe werf je nieuwe vrijwilligers? Hoe behoud je je vrijwilligers, in plaats van hen weg te jagen? Op donderdag 13 december biedt de afdeling West een workshop aan bij ttv Vriendenschaar voor verenigingsvrijwilligers en sportbestuurders. Meer informatie en de uitnodiging vind je hier.

NAS gegevens hoofdtrainer
In 2019 biedt de afdeling West weer opnieuw workshops aan voor o.a. tafeltennistrainers.  De uitnodigingen hiervoor worden verstuurd aan de secretaris van de vereniging en aan de hoofdtrainer van de vereniging (NAS gegevens). We zien helaas dat niet alle verenigingen bij de functie hoofdtrainer een contactpersoon invullen. Hierbij de oproep om dat wel te doen indien uw vereniging een actieve trainer heeft rondlopen.