17 april 2018

TOGB en HTTV-070 bereiken de finale van de kampioenspoule jeugd!

Eenmaal per jaar tijdens de voorjaarscompetitie komen in de kampioenspoule de beste landelijke jeugd teams bij elkaar om te strijden voor het kampioenschap van Nederland. Dit seizoen deden er maar liefst 3 teams mee uit de afdeling West. TOGB 1, HTTV-070 1 en HTTV-070 2 streden mee om een plekje bij de eerste vier. Uiteindelijk lukte het TOGB en HTTV-070 1 om zo’n felbegeerde plek in de halve finale te bemachtigen.

Deze halve finales worden gespeeld over twee wedstrijden. TOGB speelde deze wedstrijden tegen Red Stars uit Venray en HTTV-070 speelde tegen Rega uit Nijkerk. De wedstrijden werden gespeeld op 7 en 14 april.

TOGB begon de eerste halve finale met een ontzettend goed resultaat. Uit bij Red Stars werd een mooi 7-3 resultaat behaald waarbij Leroy Heemskerk zelfs ongeslagen bleef. Daarna volgde op 14 april de thuis wedstrijd voor TOGB. Het werd een gezellig druk bezochte halve finale in ‘Den Opper’, de speelzaal van TOGB. Het begin was nog even heel spannend want zowel Jonathan als Leroy verloren hun eerste wedstrijden. Kopman Milo de Boer bracht daar met zijn eerste wedstrijd verandering in. Na deze winstpartij van Milo wist TOGB de punten binnen te houden en na een 4-2 op het score bord was dat felbegeerde plekje in de finale binnen.

HTTV-070 had twee ontzettend spannende halve finale wedstrijden. De eerste wedstrijd werd thuis gespeeld en na 10 wedstrijden stond er een 5-5 gelijkspel op het score bord. HTTV had hierbij wel een klein voordeel van 2 games, maar met deze twee gelijk opgaande teams kon het tijdens de tweede halve finale nog beide kanten op. Ook in de tweede halve finale ging het weer gelijk op. Bij een achterstand van 3-2 was het de beurt aan Remi om weer te proberen de stand gelijk te trekken. In een lange wedstrijd van vijf games trok Remi aan het langste eind, waarna vervolgens ook Dylan een punt binnenhaalde voor HTTV. Bij een 5-3 voorsprong speelde Pepijn tegen Stef. Wederom werd dit een wedstrijd in vijf games. Helaas voor Pepijn ging de wedstrijd verloren, maar de 2 door Pepijn gewonnen games waren veel belangrijker. Dit bracht HTTV namelijk op een niet meer in te halen voorsprong in games, waardoor HTTV net als TOGB de finale wist te behalen.

Zo staan er dit jaar dus twee teams uit de afdeling West in de finale. Iets waar we als afdeling natuurlijk ontzettend trots op mogen zijn! We wensen dan ook beide teams ontzettend veel succes en een sportieve finale toe. Het worden ongetwijfeld weer mooie en spannende wedstrijden om te zien, dus kom gezellig even kijken. De finale word gespeeld 19 mei bij TTV Hilversum (Vaartweg 52, 1217 SV Hilversum)