06 april 2018

Thema avond jeugd op 24 april

We zien al jaren dat het ledenbestand van de verenigingen aan het vergrijzen is. We zijn natuurlijk blij dat we de oudere leden kunnen behouden, het betekent echter ook dat we een uitdaging hebben. We hebben immers nieuwe aanwas nodig om de sport levend en levendig te houden. De laatste jaren is het aantal jongeren dat is gaan tafeltennissen bij een vereniging behoorlijk afgenomen. We zien ook dat de oudere jeugd veel vaker zijn/haar vrije tijd anders gaat invullen. Daarnaast is het al helemaal moeilijk om jonge meiden in de sport geïnteresseerd te maken. Er is al enige tijd geen meisjescompetitie meer.

Over deze uitdaging wil het Afdelingsbestuur graag in gesprek gaan met de verenigingen. Op 24 april a.s. organiseert de afdeling om die reden een thema avond Jeugd.

Op die avond zijn er twee verhalen over verenigingen en hun positieve ervaring met werving en behoud van jeugd. TOGB is succesvol in het behouden van de oudere jeugd en Rijnsnoever in het aantrekken van de jongere jeugd. Beide weten de oudere jeugd op veel fronten in te zetten. De afgelopen twee jaar heeft Rijnsoever om die reden de NTTB ledenwerfprijs gewonnen.

Daarnaast zullen wij vanuit het Afdelingsbestuur vertellen hoe we van plan zijn de verengingen hierin te ondersteunen. Als laatste hopen we natuurlijk op een goede discussie waarin elke vereniging haar mening kan geven met mogelijk (andere) suggesties voor innovatieve pilots of mogelijke invullingen waar nog niemand aan had gedacht.

Locatie:
R.T.T.C. Xerxes
Japarastraat 2
3029 NA Rotterdam

Aanvang: 24 april 2018 om 20:00 (zaal open 19:30)

We hopen u daar te mogen zien

 

De uitnoding aan de besturen en coördinatoren jeugdzaken van de verenigingen is hier te vinden.