17 oktober 2019

Schrijf je in voor de (vrijwel) gratis Tafeltennistrainer niveau 2 Opleiding in Rotterdam

Het aanbieden van goede (jeugd)training zorgt ervoor dat de spelers plezier en uitdaging vindt in de sport. Dat valt of staat met een enthousiaste tafeltennistrainer die op plezierige wijze kennis kan overdragen aan de spelers.

Om goed training te kunnen geven, dient een tafeltennistrainer kennis te hebben over zaken zoals pedagogiek, didactiek, leiding geven en het voorbereiden en zelfstandig geven van trainingen. Men leert deze vaardigheden tijdens de opleiding tot tafeltennistrainer niveau 2.

Afdeling West ziet het belang van een goede tafeltennistrainer in en zou graag willen zien dat alle verenigingen uit West die structureel (jeugd)training aanbieden ten minste één gediplomeerde tafeltennistrainer in huis hebben. In navolging van het succes van vorig jaar biedt de afdeling West ook in 2019 een (vrijwel) gratis TT2 training aan. Vandaar de volgende actie:

Actie: Volg de compacte TT2 opleiding voor vrijwel niets!
Op de site van de landelijke tafeltennisbond vind je meer informatie over de (compacte) TT2 opleiding. We hebben twaalf plaatsen waarvan er momenteel 7 zijn vervuld.

Wat zijn de voorwaarden om gebruik te maken van de actie:

  • De vereniging biedt structureel (jeugd)training aan of is van plan om dit in 2019/2020 te gaan opstarten;
  • De deelnemer aan de opleiding is lid van de vereniging én de NTTB.

Wat, wanneer en hoe:

  • De volledige TT2 opleiding wordt in compacte vorm (8 dagdelen op 4 zondagen) gegeven bij Alexandria ’66 in Rotterdam;
  • De bijeenkomsten vinden plaats op 17 november, 8 december, 19 januari en 23 februari met als data voor de praktijkexamens 16/17 mei en/of 23/24 mei. De opleiding dient voor 1 juli 2020 afgerond te zijn;
  • Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers; de aanvragen worden op basis van de voorwaarden in deze e-mail beoordeeld. Zo nodig wordt er een intakegesprek gehouden;
  • De afdeling betaalt de opleidingskosten ad € 395,-, de vereniging (of speler via de vereniging) betaalt de boeken (€ 63,50). Eventuele overige kosten zoals eten, drinken en reiskosten worden door de vereniging of deelnemer gedragen.

En verder:

  • Als wederdienst zal de trainer de komende twee jaar minimaal 1 keer ondersteuning bieden bij een tafeltennisactiviteit (jeugd) van afdeling West;
  • Bij het niet afronden van de opleiding vóór 1 juli 2020 of het niet ondersteuning verlenen bij een jeugdactiviteit binnen twee jaar worden de volledige opleidingskosten door het afdelingsbestuur in rekening gebracht bij de vereniging;
  • Net als vorig jaar worden de afspraken tussen de afdeling en de vereniging vastgelegd in een contractje.

Wil je gebruik maken van dit speciale aanbod of heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar de afdelingsondersteuner Sven Groot (afdelingsondersteuner@nttb-west.nl).  

Aanmeldingen moeten voor 31 oktober zijn ingestuurd. Vol = Vol