25 augustus 2017

Regionaal Training Centrum Tafeltennis regio Leiden heeft eerste seizoen achter de rug

In september 2016 is het Regionaal Training Centrum (RTC) Tafeltennis regio Leiden van start gegaan. Inmiddels kunnen we terugkijken op een eerste succesvol seizoen.

De RTC-stichting is opgericht, een bestuur is aangetreden en Olivier Altenburg is aangetrokken als trainer. Financieel wordt het RTC mogelijk gemaakt door de Gemeente Leiden, de NTTB, NTTB West en organisatorisch ondersteund door Stichting Topsport Leiden en het Leonardo College in Leiden.

In eerste instantie is begonnen met het geven van clinics aan basisschool leerlingen. In totaal hebben 375 Leidse basisschool leerlingen kennis kunnen maken met tafeltennis. Voor de kinderen die het leuk vonden om meer lessen te volgen zijn er in kleine groepjes telkens 5 gratis vervolglessen gegeven aan in totaal 27 kinderen. De clinics hebben voor een groot gedeelte plaatsgevonden bij Tafeltennisvereniging Scylla (zie foto’s) maar ook bij Docos. Vanaf december 2016 is gestart met de RTC talententrainingen. Inmiddels zijn er 6 talenten die daar gebruik van maken, in leeftijd variërend van 10 tot 13 jaar, en de verwachting is dat er na de zomer nog een paar talenten bij komen. Deze trainingen vinden op maandag,  dinsdag en woensdag plaats bij Scylla.

Maandag training
Deze training is na Schooltijd. Op deze training zitten de kinderen die nog op de basisschool zitten. Het is belangrijk om deze kinderen te enthousiasmeren voor het RTC programma. Hierdoor wordt ook de keuze bemoedigd om na groep 8 de keuze te maken voor het Leonardo College voor het middelbaar onderwijs.

Dinsdag & Woensdag training
Deze is onder schooltijd en is bedoeld voor de kinderen die het Topsport Talent programma volgen op het Leonardo College. Na de zomer van 2017 zitten er 4 leerlingen op het Leonardo Waardoor deze alle 4 zullen participeren aan deze training. Het succes van het eerste jaar maakt dat alle betrokkenen met enthousiasme aan het tweede jaar beginnen en het succes verder willen uitbouwen. Voor meer informatie; neem contact op met Jan Vermaas (Voorzitter) via 06-57372210 of j.vermaas.voorschoten@gmail.com