08 november 2018

Meer jeugd door clinics bij Taveba

Tafeltennisvereniging Taveba heeft afgelopen periode weer heel veel kinderen laten kennis maken met tafeltennis clinics.

Tafeltennisclinics voor leerlingen van CBS Smitshoek door Taveba

Tafeltennisvereniging Barendrecht (Taveba) heeft van dinsdag 30 oktober tot en met vrijdag 2 november tafeltennisclinics gegeven op CBS Smitshoek. Op dinsdag zijn de tafeltennisclinics verzorgt in samenwerking met MJ tafeltennis en de andere dagen zijn de clinics gegeven door de trainers van Taveba.

Bijna alle groepen 3 tot en met 6 hebben deze week een tafeltennisclinic gekregen. De laatste groepen zullen komende vrijdag nog een clinic krijgen. In totaal hebben dan 21 groepen een clinic gekregen.

Kennismaking met tafeltennis

De kinderen maakten op een speelse en leuke manier kennis met tafeltennis. Er worden 6 verschillende oefeningen gedaan, waarbij de vele onderdelen van de tafeltennissport aan bod kwamen. “De kinderen vonden het leuk en waren erg enthousiast“, aldus Taveba. Ook de trainers waren erg enthousiast over de verschillende groepen en de inzet van de kinderen.

De kinderen hebben een flyer meegekregen en kunnen 3 gratis proeflessen volgen bij de tafeltennisvereniging. Uiteraard zijn de gratis proeflessen ook mogelijk voor kinderen die de afgelopen week (nog) geen clinic hebben gehad.. De trainingen voor beginners zijn op maandag 16.00 – 17.15 uur en op woensdag van 17.00 – 18.15 uur. De trainingen zijn in sporthal Riederpoort (Riederhagen 2). Meer informatie over Taveba is te vinden op taveba.nl.

De eerste maandag na de clinics waren er al 6 nieuwe kinderen aanwezig voor proeftrainingen. We hopen de komende weken nog meer nieuwe kinderen binnen te krijgen en onze jeugdgroepen verder uit te breiden. Inmiddels heeft Taveba door de activiteiten van de laatste jaren al zo’n 45 jeugdleden, maar we proberen elk jaar met nieuwe activiteiten weer nieuwe kinderen naar onze vereniging te krijgen.

Deze activiteiten die Taveba heeft kunnen uitvoeren, zijn mede mogelijk gemaakt door de stimuleringssubsidie van de afdeling west en de ondersteuning van de NTTB om MJ tafeltennis in te huren. Zonder deze subsidie was het niet mogelijk om deze activiteiten uit te voeren.

Hieronder een link van een nieuwsbericht.

http://barendrechtnu.nl/nieuws/verenigingen/28510/tafeltennisclinics-voor-leerlingen-van-cbs-smitshoek-door-taveba