05 november 2019

Mededelingen competitieleiders 05 11 2019

Graag willen we jullie er aan herinneren dat as. zondag 9 november de voorjaarsrcompetitie 2020 wordt 'opengezet' in NAS en de teams kunnen worden opgegeven. De inschrijving sluit op 8 december. De uitzondering hierop is de pupillencompetitie omdat we die willen veranderen van een reguliere- in een duo competitie. Dit is echter een aanpassing van het AfdelingsCompetitie Reglement en hier is formeel toestemming van de ALV van 14 november voor nodig. Om die reden kan de teamopgave van de pupillencompetitie pas op 15 november in NAS worden opengesteld.  Wij hopen uiterlijk de eerste week van januari de indeling klaar te hebben.

De boetelijst van week 8 is gepublicerd.

Twee weken geleden hebben we de belangrijkste aanpassingen aan het CompetitieBoek voor het voorjaar 2020 aan de wedstrijdsecretarissen gestuurd. We hebben hier positieve reacties op gehad, maar van één punt waren er vragen over de snelheid van invoering. Dit punt is het maximale ELO-verschil van 300 punten binnen een team. Wij willen de verenigingen hierin natuurlijk tegemoet komen. Voor het komende voorjaar geldt daarom een maximaal ELO-verschil van 400 punten in een team, waarbij het voornemen is om dit in de najaarscompetitie 2020 alsnog naar 300 punten terug te brengen.

Ook ten aanzien van het speelschema van het voorjaar 2020 waren er vragen binnengekomen. Door het zo veel mogelijk volgen van het landelijke schema waren er diverse letters in het schema die 3 of zelfs 4 thuis- of uitwedstrijden achter elkaar moesten spelen. Dat is natuurlijk ongewenst. Hierom is een nieuw schema gemaakt dat te vinden is op de pagina van de speeldata.