28 september 2018

Hulp gezocht om verenigingen te helpen!

De Commissie Vereniging Ondersteuning (CVO) van afdeling West ondersteunt verenigingen en organiseert/coördineert jaarlijks diverse activiteiten (promotiedagen, opleidingen, workshops, toernooien) voor verschillende doelgroepen (jonge jeugd, oudere jeugd, paratafeltennis en 55+. Om dit te blijven doen hebben zij hulp nodig, de afdeling is dan ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meehelpen bij de organisatie/coördinatie van een regionale activiteit. Interesse?

Laten we eerlijk zijn, het liefste krijgen we nieuwe enthousiaste tafeltennissers in de commissie die even gedreven als wij zijn om acties en activiteiten op te zetten, maar we zijn ook verschrikkelijk blij met enthousiaste tafeltennissers die ons hier en daar willen helpen met onze activiteiten.

De Commissie Vereniging Ondersteuning bestaat momenteel uit drie leden die enorme belangrijk werk doen om de verenigingen te helpen bij het werven en behouden van leden. Drie leden is veel te weinig voor wat er nodig is en wat er mogelijk is in de afdeling en ze hebben hulp nodig. Zoals gezegd, hulp in de vorm van ondersteuning bij activiteiten of hulp in de vorm van commissieleden.

Wat de activiteiten betreft praten we bijvoorbeeld over de volgende:

Promotie scholierentoernooien en aanvraag subsidies voor toernooien
We zoeken iemand die de subsidies rondom scholierentoernooien wilt coördineren en promoten bij de verenigingen uit West. Denk hierbij aan het opstellen van de subsidievoorwaarden, communiceren van de subsidiemogelijkheid, behandelen van aanvragen, verzamelen van verslagen van de clubs en het communiceren van deze evenementen via de afdelingscommunicatie.

Landelijke (sport) promotie (6 april dag van tafeltennis, koningsdag, Nationale Sportweek etc.)
Jaarlijks zijn er best wat momenten die zich uitlenen om de sport extra te promoten, voorbeelden zijn: 6 april internationale dag van de tafeltennis, 27 april koningsdag en halverwege september de Nationale Sportweek. We zoeken iemand die de tafeltennisport wilt promoten rondom landelijke (sport) promotiedagen, zowel de coördinatie rondom social media (onze verbinder kan het uitvoeren) als het verzinnen en communiceren van winacties voor verenigingen.

Mede-coördineren en promoten van meisjestoernooien reeks
In het seizoen 2018/2019 zijn er drie meisjestoernooien, we zoeken iemand die samen met een commissielid de coördinatie, organisatie en promotie van deze toernooien wilt oppakken. Het aantal meisjes loopt jaarlijks terug en een van de middelen om de meisjes te behouden is een toernooienreeks met leuke side-events.

Mede-coördineren en promoten van Jeugdstarterstoernooien
Speciaal voor de jonge jeugd biedt de afdeling west starterstoernooien aan. Kinderen spelen op eigen niveau tegen elkaar, echter zo’n dag bestaat niet alleen uit het spelen van wedstrijden maar ook uit een spelregelquiz, recordpogingen, loterijen en lunchen met zijn allen. De toernooicommissie (COT) organiseert dit samen met de verenigingen, we zoeken nog iemand die dit samen met de COT en CVO wilt mede-coördineren en promoten.  

Contactpersoon en aanspreekpunt Table Stars (jonge jeugd)
Trainers verzorgen vaak tafeltennisclinics om (jonge) jeugdleden binnen te halen, Table Stars is hiervoor uitermate geschikt. Als aanspreekpunt vanuit de Afdeling help je de verenigingen en trainers door kennis met ze te delen en ze weer in contact te brengen met een expert van een andere vereniging of de tafeltennisbond. We zoeken dus iemand die kennis heeft van Table Stars en ervaring heeft met het werven, binden en vasthouden van jonge jeugd. 

Interesse?
Ben je enthousiast geworden en zou je bij een van bovenstaande activiteiten willen helpen of heb je vragen? Neem dan contact op met Sven Groot (die onze commissie helpt met de organisatie en invulling van de activiteiten)  via afdelingsondersteuner@nttb-west.nl. Wil je helpen met een andere activiteit van CVO of heb je zelf goede ideeën dan willen we ook graag dat je contact opneemt. We staan open voor alles en zijn met iedere extra handje of leuk idee goed geholpen