16 maart 2018

Esther Janssen: onze nieuwe verbinder

We zijn blij dat we Esther bereid hebben gevonden om voor de afdeling als ‘verbinder’ te gaan werken. Esther is momenteel als vrijwilliger en trainer betrokken bij Rijnsoever, de vereniging die begin maart tijdens het verenigingscongres voor de tweede achtereenvolgende keer de afdelingsprijs van de NTTB won.

Welk voordeel hebben de verenigingen en leden aan een ‘verbinder’

Eigenlijk is het heel eenvoudig: meer en betere informatie zodat de leden, verenigingen, commissies en besturen worden geholpen met het uitoefenen van hun hobby tafeltennis en hun vrijwilligerswerk voor de vereniging.

Hiervoor gaat de afdeling bijvoorbeeld de sociale media beter gebruiken. Dit gaan we niet alleen doen door de site beter in te zetten, maar bijvoorbeeld ook Facebook, Twitter en Instagram. En we gaan er voor zorgen dat de informatie op alle media beschikbaar komt zodat deze voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar is. Ook gaan we de afdelingsnieuwsbrief weer nieuw leven inblazen en hopen eind april de eerste via de verenigingsbesturen aan de leden te kunnen sturen.

Wat gaat Esther doen

Esther gaat er als ‘verbinder’ voor zorgen dat de (sociale) media en de nieuwsbrief gevuld gaan worden.

Esther kan dit niet alleen; het gaat juist vooral om informatie van de ene vereniging die interessant is voor de andere, misschien wel van het ene lid dat interessant is voor alle andere leden. We weten wat in de eigen vereniging gebeurt, maar er gebeurt zoveel leuks en nuttigs bij andere verenigingen, commissies en besturen dat iedereen zou moeten weten omdat het helpt in de eigen vereniging. Een succesvolle werving van jeugdleden is iets dat de ene vereniging trots zou moeten willen delen en andere verenigingen van zouden moeten leren. Dat ene kleine en tot nu toe altijd interne pupillentoernooi bij de vereniging een plaats verderop is misschien leuk voor een kind om naar toe te gaan als men het zou weten. Schrijf er een nieuwsartikel over of geef bijvoorbeeld een link door van een Facebook post.

Wat zij niet gaat doen is zelf artikelen schrijven voor anderen, dat moest juist van de verenigingen, leden, commissies en afdelingsbestuur komen. Zij gaat wel actief op zoek naar nieuws.

 

Esther is via e-mail te bereiken: verbinder@nttb-west.nl