Selecteer een pagina

CTO: het centrum Papendal

NOC*NSF is eigenaar van Papendal. Op het terrein zijn diverse accommodaties, organisaties en voorzieningen verzameld. In 2010 is de tafeltennishal gereed gekomen met een zaal waar permanent 8 tot 12 speeltafels staan en een kleinere zaal waar 3 tafels voor meerballentraining en video-analyse staan.

 

De speciale tafeltennishal waar ruimte is voor 8 tot 12 tafels.

De fysieke training wordt gedaan in één van de krachtruimtes. Ook van andere sportaccommodaties, zoals de atletiekbaan en de sprinthal, wordt regelmatig gebruik gemaakt.

Voor (para-)medische ondersteuning en begeleiding kunnen de sporters terecht bij het Sportmedisch Centrum. Het CTO tafeltennis Papendal heeft de beschikking over een vast aantal uren massage en fysiotherapie per week.

Op het terrein staat het sporthotel waar de sporters wonen. Doordat het aantal sporters het aantal kamers overstijgt wordt tegenwoordig voor de oudere sporter uitgeweken naar het Dorp of Warnsborn in Arnhem, beide op een aantal kilometers van Papendal. De sporter nuttigt de maaltijden in de nieuwe Arnhemhal naast het sporthotel. In het Hotel en Congrescentrum Papendal zijn hotelkamers beschikbaar voor bijzondere trainingsstages of toernooien van de bonden.

 

Één van de krachtruimtes op Papendal

Voor het overgrote deel van de  sporters is het verblijf op Papendal de eerste kennismaking met zelfstandig wonen. Om deze grote stap goed te laten verlopen is er namens het CTO sociaal maatschappelijke begeleiding aanwezig. Het CTO heeft daar speciale lifeskill coaches voor aangesteld.

Het CTO organiseert periodiek een ‘Cooling down’ café waar de sporters in een informele sfeer, buiten de sportvloer, elkaar kunnen ontmoeten. Dit is de uitgelezen mogelijkheid om sociale contacten buiten je eigen sport op te doen.