fbpx
Selecteer een pagina

De Verenigingsmonitor 2019-2020 is een professionele monitor die door de Hockeybond ontwikkeld is en met behulp van NOC*NSF ook voor andere bonden beschikbaar is. We hebben samen met vier andere sportbonden, hierin geïnvesteerd om de monitor ook beschikbaar te krijgen voor onze verenigingen. Deze monitor is op 6 april 2020 voor het eerst naar alle secretarissen van de NTTB verenigingen verstuurd.

Met de Verenigingsmonitor krijgen we een beter beeld van verenigingen op het gebied van onder andere sportparticipatie, beleid- en technische zaken, doelgroepen, financiën en accommodatie. De gegevens van alle verenigingen worden verwerkt in een benchmark. Ook verenigingen van vier andere sportbonden doen hieraan mee. Al deze data komt uiteindelijk in een benchmark waarin jouw vereniging toegang krijgt.

Voordelen voor je vereniging

 • Bij het invullen van de monitor krijg je meer inzicht in je eigen vereniging en doe je mogelijk ideeën op om toe te passen binnen je vereniging (denk bijvoorbeeld aan doelgroepenbeleid en aan het gebruik van NTTB-producten). In de toelichting van enkele vragen worden ook nog een paar tips gegeven waar jouw vereniging voordeel uit kan halen.
 • Als je vereniging de vragenlijst invult, dan krijg je toegang tot het Benchmark Dashboard. Hiermee kun je je vereniging vergelijken met een groep andere verenigingen, binnen maar ook buiten onze tafeltennissport. Op welke terreinen gaat het goed? En waarin kun je nog verbeteringen doorvoeren? Zo kun je beleidsplannen herijken, nieuwe plannen ontwikkelen en/of gerichte ondersteuning krijgen van de NTTB.
 • Wij kunnen informatie ophalen en jaarlijks verversen, waarbij alleen gewijzigde informatie aangepast dient te worden door de verenigingen. Deze informatie gebruiken wij voor verdere ontwikkeling van de dienstverlening aan onze verenigingen. N.B.: De data in de benchmark zijn geanonimiseerd. Je kunt je vereniging niet één-op-één vergelijken met een specifieke andere vereniging.

Praktische informatie

 • De vragenlijst gaat over het wel-en-wee van de totale vereniging. Alle aspecten van de vereniging komen aan bod. Het is een sportgenerieke vragenlijst die door alle deelnemende bonden wordt uitgezet. Het kan daarom zijn dat er vragen tussen zitten die niet (geheel) van toepassing zijn op je vereniging. Het kan ook zijn dat de formulering niet helemaal tafeltennis-specifiek is. De vragen over ‘doelgroepen” en “gebruik productaanbod NTTB” zijn wel tafeltennis-specifiek.
 • Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 1,5 uur tijd kosten.
 • De vragenlijst kan niet door 1 persoon helemaal ingevuld worden, voor verschillende onderdelen is de kennis van verschillende kaderleden nodig (voorbeeld: vragen voor de voorzitter, penningmeester, (hoofd)trainer, etc.). De PDF versie met alle vragen kan je delen met de andere kaderleden van je vereniging zodat zij zich alvast kunnen voorbereiden op het invullen van de monitor.
 • Er zit een logica in de monitor verwerkt. Door bepaalde antwoorden die je geeft kan het zijn dat je enkele vragen niet te zien krijgt. Deze staan wel in het PDF bestand omdat dit een totaal-bestand is.
 • De vereniging ontvangt 1 inlog die door elke invuller gebruikt kan worden. Alle antwoorden worden opgeslagen tijdens het invullen. De vragenlijst kan dus verspreid over meerdere momenten ingevuld worden.

Het vervolg

 • Na ontvangst van de ingevulde monitor van je vereniging bekijken we deze. Mogelijk leidt dit nog tot vragen. In dat geval nemen we contact met je op.
 • We verwachten dat we in juli alle deelnemers aan de Verenigingsmonitor toegang tot het Benchmark Dashboard kunnen geven
 • We gaan dan de analyse gebruiken voor verdere ontwikkeling van de dienstverlening aan onze verenigingen.
 • In het tweede kwartaal van 2021 wordt deze cyclus opnieuw uitgevoerd. Verenigingen hoeven dan niet meer alle vragen te beantwoorden, maar kunnen wel hun ingevoerde antwoorden actualiseren.

Privacy

Alleen jij als vereniging krijgt inzicht in de door jou ingevulde antwoorden. In het benchmark-dashboard is het namelijk alleen mogelijk om een vergelijking te maken met een groep van minimaal 5 verenigingen. Daarnaast krijgen medewerkers van de NTTB inzicht in de antwoorden, mits dit noodzakelijk is voor hun werkzaamheden.

Meer over privacy

Veelgestelde vragen

PDF-versie vragenlijst