Verenigingscongres

In 2017 staat alweer de zevende editie van het verenigingscongres voor de deur. Het congres vindt plaats op zaterdag 19 maart tijdens het NK Tafeltennis in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘mag het wat kosten?!’.

We horen tafeltennissers en besturen vaak zeggen dat onze sport steeds duurder wordt waardoor er meer mensen afhaken. Maar is dit wel de reden voor sporters om te stoppen met sporten? Geen enkel onderzoek laat dat zien. Dus zijn er andere redenen? De sportwereld verandert maar de georganiseerde sport verandert met hier en daar een uitzondering maar langzaam mee. Moeten we juist niet investeren en (nog) meer kwaliteit leveren of moeten we alles zo goedkoop mogelijk aan willen aanbieden? Hoe vinden we als tafeltennissport de aansluiting bij de wensen van de hedendaagse sporter? En dan gaat het niet alleen om de mensen die nu lid zijn maar ook om de mensen die de tafeltennissport op andere plekken dan bij de vereniging beoefenen en de mensen die afgehaakt zijn als lid.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een grote groep sporters zoekt naar zaken als flexibiliteit (ik bepaal zelf wanneer ik ga sporten) en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Kwaliteit zit voor hen niet alleen in een mooie accommodatie of goed materiaal. Dat zit bijvoorbeeld ook in goed opgeleid kader en samenwerkingsverbanden met andere partijen zodat je kunt voldoen aan de wensen van de sporter.

Door middel van verschillende workshops over uiteenlopende onderwerpen willen we bestuurders inspireren en helpen om hiermee een eerste stap te zetten. De inhoud van de workshops wordt tegelijkertijd met het opengaan van de inschrijving bekend gemaakt.

Angelique van der Sluijs is de dagvoorzitter tijdens de komende editie. Als oud-penningmeester van de NTTB heeft zij veel inzicht en ervaring als het gaat om de situatie en denkwijze van verenigingen. Ook als eigenaar van Kala interim-management, training en organisatieadvies heeft Angelique veel ervaring met het helpen en adviseren van personen en organisaties om met trends en veranderingen om te gaan.

Dagprogramma:     

 

09.30 uur – 10.00 uur

Aankomst

10.00 uur – 11.15 uur

Plenair

11.15 uur – 11.30 uur

Pauze

11.30 uur – 12.45 uur

Workshop 1

12.45 uur – 14.00 uur

Lunch

14.00 uur – 15. 15 uur

Workshop 2

15.15 uur – 16.30 uur            

Borrel, met bekendmaking winnaars ledenwerfwedstrijd, verkiezing Vrijwilliger van het jaar en afsluiting

    
Tijdens het NK wordt gestart met de fondsenwervingsactie voor de Johan Cruyff Foundation (JCF). Sinds 2014 is de JCF maatschappelijk partner van de NTTB en werkt samen met de NTTB aan de verdere ontwikkeling van paratafeltennis met name op het gebied van breedtesport. Ook op het verenigingscongres zal aandacht zijn voor de deze fondsenwervingsactie.

Verkiezing Vrijwilliger van het jaar
Ook de prijs voor de vrijwilliger van het jaar wordt tijdens het verenigingcongres uitgereikt. Heeft jouw vereniging of afdeling DE Vrijwilliger van 2015? Nomineer hem of haar dan voor de verkiezung Vrijwilliger van het Jaar van de NTTB.

Het nomineren van een vrijwilliger is heel eenvoudig. Stuur een mailtje naar info@tafeltennis.nl met daarin de volgende gegevens:

  • Naam/namen van de vrijwilliger(s)
  • Vereniging/afdeling
  • Motivatie voor de nominatie

Vrijwilligers kunnen tot 1 februari 2016 worden genomineerd. Na 1 februari kan er gestemd worden op de top-3. 

De inschrijving voor het congres gaat medio januari 2016 open. Ieder bestuurslid dat in NAS geregistreerd staat ontvangt een uitnodiging voor het congres. Mochten er voor die tijd al vragen zijn neem dan contact op met Maartje Snelders via snelders@tafeltennis.nl of 079-34 38 147.