Nationale Sportweek

Ieder jaar vindt de Nationale Sportweek plaats in de maand september, het thema staat in het teken van ‘Ik neem je mee!’.  Voor sportverenigingen is dit een perfecte kans om meer mensen te laten kennismaken met de club. De landelijke opening vindt plaats op de 1e zaterdag van de Sportweek. Meld de activiteit aan op www.nationalesportweek.nl en laat ook jouw gemeente zien dat je mee doet!

Thema ''Ik neem je mee''

Ook dit jaar verbindt NOC*NSF vanuit 'vriendschap' een thema aan de Nationale Sportweek: "ik neem je mee!". Een thema dat eenvoudigweg betekent dat enthousiaste sporters een sportmaatje meenemen naar hun sportclub die niet of te weinig sport. Want samen sporten is leuk! De duo-sporters worden opgeroepen om een foto te maken van hun sportmoment. Door de foto te uploaden via Twitter met #NSWsnap maken ze ook nog eens kans op een mooie prijs. 

Ook dit jaar doen weer veel gemeenten mee die bovendien hun verenigingen ondersteunen in het aanbieden van diverse activiteiten. Wil jij ook weten hoe je het thema ''Ik neem je mee'' een plek kunt geven in de activiteiten? NOC*NSF heeft een gratis toolkit ontwikkeld waar handige tips voor verenigingen in staan om ‘Ik neem je mee!’ tijdens de Nationale Sportweek in te vullen. De Toolkit biedt genoeg mogelijkheden om geheel naar eigen wens toe te passen. 

Toolkit Ik neem je mee! 
Ontwikkel je eigen poster en/of flyer 
 

Wat kun je als vereniging doen tijdens de Nationale Sportweek:

Promoot de vereniging met een ''stand''
Vaak organiseren gemeentes tijdens de sportweek een speciale sportmarkt waar verenigingen zichzelf kunnen presenteren. Vraag bij de eigen gemeente na of het mogelijk is met een ''stand'' aanwezig te zijn. Zorg dan voor een leuke aankleding, een flyer of informatieboekje over de verenigingen, wat goodies om weg te geven, een vaas met ballen die geraden moet worden, enzovoorts. Zorg voor voldoende vrijwilligers die met veel enthousiasme iets kunnen vertellen over de tafeltennissport en de eigen vereniging.

Rondje om de tafel
Doe het bekendste tafeltennisspel ''Rondje om de tafel''. Indien mogelijk kan men een tafeltennistafel op een sportplein neerzetten. Nodig voorbijgangers uit om te tafeltennissen. Er kan Rondje om de tafel worden gespeeld met een vaste aangever van de tafeltennisvereniging. De kinderen slaan dan om de beurt een bal tegen de aangever en rennen dan een rondje om de tafel. De laatste twee kinderen die overblijven spelen tegen elkaar, de winnaar ontvangt een prijsje. Men kan natuurlijk ook zonder aangever Rondje om de tafel spelen.

Tafeltennisdemonstratie
Organiseer een gave tafeltennisdemonstratie tijdens de sportweek. Snel heen en weer slaan, met effecten spelen en smashen: het zijn slagen die goed te demonstreren zijn en waarbij aanwezigen ook uitgedaagd kunnen worden om mee te spelen. Wellicht zijn er spelers binnen de eigen vereniging aanwezig die dit kunnen verzorgen. Als men spelers van een hoog niveau wil dan kunnen verenigingen worden benaderd die deze spelers in huis hebben.

Table Stars
Het Table Stars lesprogramma is voor jonge kinderen. De grote hoeveelheid aan Table Stars oefeningen laat de diversiteit van het tafeltennisspel zien. Het balletje hooghouden of mikken in een paraplu, lukt dat 10x achter elkaar? Laat de fantasie de loop met Table Stars, kinderen vinden het geweldig. Heb je geen pakket? Neem dan eens contact op met iemand van de afdeling, enkele afdelingen hebben namelijk gratis leenpakketten.

iPONG
Ze zijn klein, ze zijn leuk, ze trekken de aandacht. Ze zijn overal neer te zetten. Bestel een iPONG tafel op www.ipong.nl of huur een iPONG tafel bij de NTTB.  

Open Dag
Gooi de deuren van uw vereniging open! Organiseer een open dag of nodig mensen uit om tijdens een speelavond te komen tafeltennissen. 

Wat stelt de bond nog meer beschikbaar? 
Table Stars aankleding (vlaggen, banners) en materialen (speedladder, balansbord, mikbakjes, e.d. via de afdeling)
1 Snelheidsmeter
1 Tafeltennisrobot

Contact
Neem contact op met Magrit van Dinter voor de mogelijkheden omtrent de verhuur- en verkoopprijzen. 
E-mail: info@tafeltennis.nl Telefoon: 079-34 38 140. (ma t/m vrij bereikbaar tussen 09.00 uur en 13.00 uur)