Verenigingsbox

In een sociaal sterke en aantrekkelijke vereniging voelt iedereen zich 'Thuis in Tafeltennis'. De sleutel daarvoor ligt bij de verenigingsbestuurders. Om hen daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen heeft de NTTB een verenigingsbox ontwikkeld.

Het creëren en borgen van een veilig sportklimaat waarin ieder verenigingslid zich 'Thuis in Tafeltennis' voelt is een voorwaarde voor een sociaal sterke en aantrekkelijke vereniging.  Leden die zich prettig en veilig voelen blijven graag lid en zullen dat gevoel ook naar buiten toe uitstralen.

Om dit gevoel bij alle leden te bewerkstelligen moeten we er met zijn allen voor zorgen dat iedereen positief gedrag vertoont en ongewenst gedrag nalaat. Daartoe is het wel nodig dat iedereen zich bewust is van zijn eigen gedrag en de invloed daarvan op anderen. Voor de meeste besturen is het best een uitdaging om daar handen en voeten aan te geven. De NTTB helpt ze daar graag bij door goede voorbeelden aan te dragen voor de vele aspecten die komen kijken bij het creëren van zo'n klimaat.

Daarvoor is de verenigingsbox 'Thuis in Tafeltennis' ontwikkeld. 

De box heeft een integraal karakter en is gericht op alle kadergroepen binnen de vereniging. De box bevat verschillende hulpmiddelen waarmee alle doelgroepen binnen de vereniging zelfstandig met thema’s als sportiviteit, respect en sociale veiligheid aan de slag kunnen. Dit houdt in dat verenigingen door middel van tekst en uitleg, voorbeelden en best-practices worden aangespoord beleid te maken, bijeenkomsten te organiseren en plannen te maken rondom de thema’s. De verenigingsbox is een belangrijk hulpmiddel om blijvend effect te hebben op een sportief, plezierig en veilig sportklimaat.

Heeft u vragen of interesse in de verenigingbox? Neem dan contact op met Maartje Snelders via snelders@tafeltennis.nl