Financieel

Sportimpuls

De Sportimpuls is een subsidieregeling vanuit het ministerie van VWS, die verenigingen ondersteunt om sportaanbod voor inactieve groepen te ontwikkelen en uit te voeren. De Sportimpuls is een unieke kans voor verenigingen om (financiële) ondersteuning te ontvangen voor de opstart en uitvoering van nieuw aanbod.

De Sportimpuls biedt verenigingen kansen om nieuw aanbod te ontwikkelen of bestaand aanbod te verbeteren en zodoende de eigen vereniging te versterken. Hierbij dient de vereniging gebruik te maken van interventies die eerder succesvol zijn gebleken.

Alle sportaanbieders die sport- en beweegactiviteiten aanbieden op lokaal niveau en minstens 2 jaar aantoonbare ervaring hebben mogen een aanvraag schrijven voor de Sportimpuls. Dit betekent dat nieuwe bedrijven of afdelingen geen aanvraag mogen schrijven.

In 2018 zijn er weer mogelijkheden voor verenigingen om een aanvraag in te dienen. 

Grote Clubactie
Iedere club kan extra geld goed gebruiken. Clubhuizen hebben onderhoud nodig en materialen moeten worden vervangen. De afgelopen jaren hebben duizenden verenigingen met de "Grote Clubactie" hun doelen gerealiseerd.

De Grote Clubactie start meestal eind september. Vanaf dat moment hebben verenigingen twee maanden om loten te verkopen. Loten worden verkocht voor € 3,- per stuk. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. Op de website van de "Grote Clubactie" (zie de link onderaan de pagina) staat precies beschreven hoe je als vereniging aan de slag kan met de "Grote Clubactie".

Sponsorkliks

Voor iedereen die je club een warm hart toedraagt is het mogelijk om de club gratis te sponsoren, bijvoorbeeld ook vrienden en familie die zelf geen lid zijn. Wanneer iemand online iets wilt kopen ga je eerst naar www.sponsorkliks.com, je zoekt je club, je klikt op de winkel waar je wilt bestellen en het koopproces verloopt verder zoals normaal.

Jasper Zoet, penningmeester van TTV De Treffers​:
".... Wij hebben ons aangemeld bij SponsorKliks naar aanleiding van een bericht op de website van de Nederlandse Tafeltennis Bond. In ruim 4 maanden tijd hebben wij 80 euro verdiend door de commissies op internetaankopen via de SponsorKliks-pagina van onze tafeltennisvereniging. SponsorKliks geeft een duidelijk overzicht van de verdiende commissies. Wij zijn blij dat we op deze manier wat extra's voor de vereniging kunnen verdienen. SponsorKliks, bedankt hiervoor!"​