fbpx
Selecteer een pagina

Wist je dat de webpagina met de 11 Basisregels van tafeltennis één van de best bekeken pagina’s is op NTTB.nl? Van elke tafeltennisser mogen we verwachten dat hij/zij deze regels kent, maar kent iedereen alle spelregels die van toepassing zijn? Je kunt je natuurlijk verdiepen in de officiële spelregels (30 pagina’s!), maar leuker is het om je spelregelbewijs te halen op www.tafeltennismasterz.nl.

Fair Play

De NTTB verbindt zich aan de principes van Fair Play. Elke wedstrijd moet eerlijk verlopen met respect voor de spelregels, de tegenstander en supporters. Net als bij andere sporten, is het kennen van de spelregels een noodzaak om wedstrijden eerlijk te kunnen spelen. Zeker ook omdat wij, in tegenstelling tot vele andere sporten, op de meeste niveaus geen scheidsrechter hebben die de beslissingen neemt. Daarom heeft de NTTB de intentie het spelregelbewijs (SR1) verplicht te stellen voor elke competitie- en toernooispeler. Het kennen en het op een correcte manier kunnen toepassen van de spelregels draagt bij aan het spelplezier van iedereen.

SR1 en competitie

Echter, door corona heeft het verenigingsleven lang stilgelegen. Slechts enkele clubs hebben in de afgelopen periode acties kunnen uitvoeren om het spelregelbewijs binnen de club onder de aandacht te brengen. Daarom stellen we in het voorjaar van 2022 het spelregelbewijs niet verplicht om competitie of toernooien te kunnen spelen. Er worden dus ook geen boetes opgelegd wanneer een speler niet in bezit is van een spelregelbewijs. Voor de aanvang van de najaarscompetitie 2022 zullen we duidelijkheid geven over de toepassing van het SR vanaf de najaarscompetitie.

Wel stimuleren we leden om het spelregelbewijs te halen en attenderen we verenigingen erop dat competitie spelende leden wel of niet in het bezit zijn van een spelregelbewijs. Tevens kun je als lid zelf zien op de digitale ledenpas in de NTTB App of je het spelregelbewijs hebt gehaald.

 

Zij hebben ‘m! Foto via Stichting Nederlands Tafeltennis Talent