22 oktober 2017

Li Jie en Laurens Tromer winnen Masters 2017

De nummers 1 van de plaatsingslijst bij de dames en heren wisten hun plaatsing waar te maken en de titel binnen te halen tijdens de Masters. Voor zowel Li Jie als Laurens Tromer is het hun tweede Masters titel.

Li Jie overtuigend winnaar bij de dames
Li Jie kende weinig problemen op weg naar de titel. In de kwartfinale was de verdedigster in vier games te sterk voor Rianne van Duin. In de halve finale stond Li Jie tegenover Shuo Han Men, die vrijdag nog voor de vierde keer de Jeugdmasters won. Men won in de kwartfinale met sterk spel van teamgenoot Ana Gogorita. In de halve finale gingen de eerste twee games nog gelijk op met 11-9 en 11-7 in het voordeel voor Li Jie, hierna was de nummer 1 van de plaatsingslijst met tweemaal 11-4 duidelijk te sterk.

Thuisfavoriet Kim Vermaas wist eveneens de finale te bereiken. Na een redelijk eenvoudige 4-1 overwinning op Angelique Gertenbach in de kwartfinale, was de volgende tegenstander Yana Timina. Timina was in de kwartfinale nog met de schrik vrijgekomen tegen een sterk spelende Melanie Bierdrager die brutaal een 3-1 voorsprong nam maar deze niet wist te verzilveren. Kim Vermaas won in de halve finale de eerste twee games met 11-7 en 11-5, daarna leek de veer gebroken bij Timina en met 11-1 stond de 3-0 op het scorebord. In de vierde game gaf Timina met een blessure de wedstrijd op, waardoor Vermaas in de finale terecht kwam.

In de finale liet Kim Vermaas zien duidelijk stappen gemaakt te hebben in haar ontwikkeling. Daar waar zij eerder veel problemen had tegen het spel van Li Jie, wist de speelster nu de punten goed op te bouwen. Toch gingen de eerste twee games met 11-8 en 11-4 naar Li Jie. Met 9-11 deed de speelster van Scylla in de derde game iets terug en bracht zichzelf op het scorebord. Na de derde game paste Li Jie haar spel wat aan en met 11-6 en 11-4 haalde zij de titel binnen.

Dames finale tussen Li Jie en Kim Vermaas

Laurens Tromer herovert Masters titel
Net als Li Jie wist Laurens Tromer zijn tweede Masters titel binnen te spelen. De nummer één van Nederland won in zijn eerste wedstrijd met 4-0 van Merijn de Bruin. In de halve finale kreeg de speler duidelijk meer tegenstand in de naam van Martin Khatchanov, die in de kwartfinale in vier games van Koen Hageraats wist te winnen. De verschillen in de halve finale waren vaak klein en Martin Khatchanov pakte met 6-11 zelfs de eerste game. Daarna was het Tromer die met 11-6 11-9 11-7 op een 3-1 voorsprong kwam. Met wederom 6-11 pakte Khatchanov echter de vijfde game en kwam hiermee terug tot 2-3. In de zesde game waren de verschillen wederom klein, maar sleepte Tromer met 13-11 de overwinning binnen.

Tegenstander in de finale was de verrassing van het heren toernooi: Michel de Boer. De Boer, nog steeds een vaste waarde in de eredivisie, liet zien dat hij nog steeds op hoog niveau mee kan in Nederland. De speler van Smash ’70 had het niet makkelijk en speelde twee lange partijen voordat hij de finale wist te bereiken. In de kwartfinale had de speler zes games nodig om Qiang Liu opzij te zetten. Tegenstander in de halve finale was titelverdediger Rajko Gommers. Ook dit werd een spannende partij die De Boer uiteindelijk in zes games in zijn voordeel wist te beslissen: 4-11 11-8 11-9 11-6 6-11 11-8.

Laurens Tromer was in de finale in vier games te sterk voor Michel de Boer. Heel gemakkelijk ging dat overigens niet, Michel de Boer vocht zich iedere game weer terug na een achterstand. Toch sleepte Tromer telkens de games binnen en met 13-11 11-8 11-8 11-9 wist hij na een jaar afwezigheid zijn titel te heroveren. 

Heren finale tussen Laurens Tromer en Michel de Boer

Partners & sponsors

Partners
Sponsors
Oostwouder BV