fbpx
Selecteer een pagina

 

eSports

 

Electronic Sports, oftewel eSports is de term die gebruikt wordt voor het competitief spelen van computerspellen. Het spelen van virtuele sporten wordt steeds populairder en ook op tafeltennisgebied staan er grote ontwikkelingen te wachten.

De International Table Tennis Federation (ITTF) en International de e-Sports Federation (IeSF) zijn namelijk sinds medio 2017 in gesprek over de eerste eSports Wereldkampioenschappen tafeltennis. Specifieke details en data ontbreken nog, maar het is duidelijk dat deze twee federaties tafeltennis willen betrekken in de alsmaar toenemende interesse voor het spelen van virtuele sporten. Wellicht wordt er in de toekomst een soort tafeltennisgame ontwikkeld.

IeSF ondersteunt de digitale ontwikkeling van het tafeltennis. IeSF zet zich bovendien in voor de erkenning van esports bij de GAISF (Global Association of International Sports Federations), voorheen bekend als SportAccord, en het Internationaal Olympisch Comité (IOC). 
Als er nieuws is over de digitale ontwikkelingen van tafeltennis, dan meldt de Tafeltennisbond op deze pagina uiteraard nieuws op het gebied van eSports.