Selecteer een pagina

 

Informatie over landelijke finale 

 

Er wordt gespeeld in duo-teams (2-tal), een team kan opgegeven worden voor een van deze vier categorieën: Jongens 5/6, Jongens 7/8, Meisjes 5/6 en Meisjes 7/8. 

Op deze pagina vind je alle informatie over de landelijke finale van Table Stars the Battle. 

Bovenstaande documenten zijn nog van de finale in 2019, mogelijk veranderd er iets in de opzet en deelname voor 2020. Voor vragen en/of meer informatie kun je contact opnemen met Sven Groot via groot@tafeltennis.nl. 

Opzet en teamsamenstelling
Voor de opzet van de landelijke finale van Table Stars the Battle is gekozen voor een duotoernooi. In totaal is er plek voor 64 schoolteams, ieder team bestaat uit 2 spelers. De Tafeltennisbond streeft ernaar dat alle deelnemers zo veel mogelijk wedstrijden spelen. Doel is dat kinderen kennismaken met de wedstrijdsport maar het karakter blijft vooral liggen op kennismaken: deelnemen is belangrijker dan winnen. We laten dan ook alle games die ze scoren meetellen. Het totaal aantal punten per team bepaalt de winnaars en wie door mogen naar de uiteindelijke finale van de dag.

Wie kunnen er deelnemen?
Omdat het evenement bedoeld is voor beginnende tafeltennissers zijn er voorwaarden opgesteld om te kunnen deelnemen. Zo kunnen er alleen kinderen deelnemen die 1. niet lid zijn van een tafeltennisvereniging of die 2. in het jaar ervoor na de zomer lid van een tafeltennisvereniging zijn geworden. Dus eigenlijk pas sinds kort tafeltennissen. De datum van lidmaatschap die wordt aangehouden is 1 september van het jaar ervoor. Een voorbeeld: Deelname aan the Battle 2020 is toegestaan als kind x  op 1 september 2019 lid is geworden van een tafeltennisvereniging. Iemand die in maart 2019 lid is geworden mag niet deelnemen. 

Wat is er nog meer te beleven tijdens het evenement?
Tijdens de finaledag is er ook nog voldoende tijd om tafeltennis te kijken in de topsporthal en wordt er een demonstratie gegeven door topspelers speciaal voor de deelnemers van the Battle. Daarnaast zijn er ook nog andere side-events, je kunt bijvoorbeeld meten hoe hard je kunt smashen, je kunt de ballenrobot uitdagen en er komt zelfs een clown langs die echt van alles kan met ballonnen. Met de prachtige accommodatie van sportcentrum Landstede is dit gegarandeerd een geweldige beleving voor alle deelnemers en meegereisde supporters. De prijsuitreiking van The Battle is gepland voordat de finale van de heren plaatsvindt zodat iedereen deze spannende wedstrijd om de Nederlandse titel vanaf de tribune kan meemaken.