fbpx
Selecteer een pagina

 

Toernooi aanbod

 

Gedurende het seizoen worden er verschillende soorten toernooien georganiseerd door zowel de Tafeltennisbond als door lokale verenigingen. Hieronder volgt een opsomming van het toernooi aanbod. In de bijlage de complete kalender in één overzicht. 

Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis
We organiseren jaarlijks de Nederlandse Kampioenschappen Paratafeltennis. Hier wordt in elke sterkteklasse gespeeld om de Nederlandse Titel in het enkelspel en in het dubbelspel. De Dirk Kuyt Foundation is een belangrijke partner in de organisatie van dit evenement. Sinds 2015 organiseren we een apart NK voor jeugdspelers. Dit is sinds 2016 tegelijk met het A-Jeugdranglijsttoernooi in Tilburg.
– NK Paratafeltennis Jeugd op zondag 11 november 2018, Tilburg
– NK Paratafeltennis op zaterdag 1 juni 2019

Pararanglijsttoernooien
Dit is een circuit van 6 toernooien verdeeld over het jaar en verspreid over het land. [In 2018/2019 is het pararanglijsttoernooi in Zoetermeer toegevoegd.] Spelers worden ingedeeld in een sterkteklasse (klasse 1 tot en met 6) en kunnen op deze toernooien ranglijstpunten verdienen voor de ranglijstbekers die op het eerste toernooi van het nieuwe seizoen uitgereikt worden. Tevens tellen de resultaten van deze toernooien mee voor de percentagelijst. Deze lijst bepaalt aan het eind van het seizoen of de sporter in zijn speelklasse blijft, dan wel promoveert of degradeert. Sinds het seizoen 2017/2018 wordt op een aantal van deze toernooien en op de NK Para ook gespeeld in de klasse schuiftafeltennis. 

Ga naar de evenementenkalender voor de precieze data van de ranglijsttoernooien.

Recreatieve NTTB-toernooien
Aanvullend op de NK en de ranglijsttoernooien is er jaarlijks nog een serie recreatieve toernooien verspreid over het land waarvan de resultaten meetellen voor de percentagelijst. Ook deze toernooien zijn te zien op de evenentkalender

Veel lokaal wedstrijdaanbod
Diverse verenigingen en organisaties organiseren door het jaar heen aanvullend aanbod:
    – Jan Ubels toernooi, regio Oost, op uitnodiging, januari t/m april
    – RRT-toernooien op 7 oktober 2018, 11 november 2018, 17 februari 2019 en 14 april 2019 bij ttv Never Despair in Den Bosch (klassen 3 tot en met 6)
    – competitie spelers met een verstandelijke beperking in Oost verspreid over het jaar

Er is nog meer wedstrijdaanbod in het land. Hierover is nog weinig bekend bij de Tafeltennisbond. Team Parasport brengt al het aanbod in kaart. Aanvullende informatie kan per mail gestuurd worden naar Team Parasport.

Meer informatie over de ranglijst, de percentagelijst en de spelerslijst staat hier

 


 

Relevante links