Selecteer een pagina

 

Speciaal onderwijs

 

Speciaal Onderwijs: Table Heroes

Table Heroes is het programma van de Tafeltennisbond dat kinderen uit het speciaal onderwijs kennis laat maken met tafeltennis. Net zoals Table Stars @school werkt Table Heroes met leskaarten met daarop verschillende stations waar kinderen op een speelse wijze tafeltennisvaardigheden oefenen. De oefeningen zijn zo gemaakt dat de succesbeleving door de kinderen groot is.

 

 

De oefeningen zijn opgedeeld in kleuren. Elke kleur is geschikt voor een bepaalde groep kinderen. Uiteraard is het aan de trainer of docent om in te schatten welke kinderen welke oefeningen kunnen doen.

Op elke leskaart staat beschreven hoe de oefening makkelijker of moeilijker gemaakt kan worden zodat elk kind met succes de oefening kan uitvoeren. Tevens zijn de oefeningen geschikt voor zowel kinderen in een rolstoel als kinderen die lopen of staat de aangepaste oefening voor kinderen in een rolstoel op de leskaart. 

  • Groene oefeningen: geschikt voor zeer moeilijk lerende kinderen en/of kinderen met een meervoudige beperking (cluster 3)
  • Gele oefeningen: geschikt voor kinderen met leerachterstanden en mensen met een verstandelijke beperking
  • Blauwe oefeningen: geschikt voor kinderen met gedragsproblemen (cluster 4)
  • Extra oefeningen: aan de trainer of docent om in te schatten welke oefeningen voor welke kinderen geschikt zijn​

Voor verenigingen die met Table Heroes aan de slag willen gaan heeft de Tafeltennisbond een lesmap met alle Table Heroes leskaarten. Informatie over de lesmap is te verkrijgen bij Marthijn van der Wal. Ook zijn de leskaarten te downloaden, zie de link onderaan deze pagina.

Promotiefilm
Bij TTV Swift uit Deventer wordt door een groep spelers met een verstandelijke beperking wekelijks met veel plezier getafeltennist. Dat is niet alleen goed en leuk voor hen, maar ook voor de vereniging.

 


 

Relevante links