Sportimpuls

Table Stars is een erkende interventie binnen de Sportimpuls, een subsidieregeling van het ministerie van VWS. De methode heeft het predikaat ‘Goed Beschreven’ ontvangen binnen het traject Effectief Actief. Als erkende interventie staat Table Stars daarom op de Sportmenukaart van de Sportimpuls subsidieregeling. Deze menukaart beschrijft wat de interventie inhoudt, hoe deze moet worden ingezet en wat de vaste en variabele kosten zijn.

De NTTB is interventie eigenaar en moet derhalve altijd een aanvraag middels een handtekening goedkeuren. In de Table Stars lesmap wordt meer uitleg gegeven over hoe je een Table Stars interventie aan kunt vragen. Meer informatie over Sportimpuls lees je hier

Een aanvraag dient altijd vraaggestuurd te zijn. De vraag die er kan liggen kan eenvoudigweg zijn: wij zijn als scholen in deze wijk niet in staat om tafeltennisles te geven. Kan de tafeltennisvereniging ons daarin helpen? Een vraag kan ook zijn: kinderen in deze wijk hebben bewegingsachterstand, ze zijn motorisch slecht ontwikkeld. Kan Table Stars daarin verandering brengen?

De volgende tips kunnen school en vereniging helpen bij de aanvraag van een Sportimpuls.

 1. Bij de Sportimpuls gaat het altijd over de aanpak van een achterstand in een wijk. Over het algemeen gaat het hierbij om een bewegingsachterstand.
 2. Bij de aanvraag zijn altijd meerdere scholen betrokken. Het is daarom verstandig om voor al deze scholen een Table Stars pakket aan te vragen.
 3. Neem in je aanvraag ook het opleiden van kader op. Dit betekent dat je iemand schoolt in het geven van tafeltennisles aan jonge kinderen – en Table Stars in het bijzonder. Dit is een essentieel onderdeel van de borging
 4. Als een school niet beschikt over tafeltennistafels biedt Table Stars voldoende mogelijkheden om toch tafeltennisles te geven. Maar voor het onderdeel overspelen is een tafel wel belangrijk.
 5. Neem in de aanvraag ook uren op voor de uitvoering. Iedereen met verstand van beweging kan Table Stars geven. Maar een gediplomeerde trainer die de lessen op school geeft en ook de lessen op de vereniging geeft levert de meeste nieuwe leden op.
 6. Mocht een tafeltennisvereniging overdag niemand beschikbaar hebben om Table Stars te geven, dan kan de vereniging overwegen om hiervoor een tafeltennisprofessional in te huren. De NTTB heeft bij de uitvoering van Table Stars @school goede ervaringen met MJ Tafeltennis. De NTTB en MJ Tafeltennis zijn partners.

Hieronder vind je voorbeelden van tafeltennisverenigingen die een succesvolle Sportimpuls-aanvraag hebben gedaan met de interventie ‘Table Stars’.

2012

 • Tafeltennis Zwolle – gebruik van Table Stars binnen de reguliere aanvraag Sportimpuls, met de interventie ‘Schoolactieve Vereniging’.
 • DTTC – gebruik van Table Stars binnen de reguliere aanvraag Sportimpuls, met de interventie ‘Bewegende Leerlijn’.

2013

 • Scyedam – gebruik van Table Stars binnen de reguliere aanvraag Sportimpuls. Het tweejarige project ‘Round the table stars’.

2014

 • TTV Pijnacker – gebruik van Table Stars binnen de aanvraag Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten. Voor het project werkt TTVP samen met Stichting Jeugd & Jongerenwerk Midden Holland, Team 4 Talent, Schooljudo.nl en vijf basisscholen.
 • Never Despair – gebruik van Table Stars binnen de aanvraag Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten

2015

 • Taverzo – gebruik van Table Stars binnen de reguliere aanvraag Sportimpuls

2017

 • ATC Almere - gebruik van Table Stars binnen de reguliere aanvraag Sportimpuls