Samenwerking school en vereniging

De Tafeltennisbond kent bijna 550 verenigingen. Dankzij hun inspanningen om Table Stars op scholen te geven, zijn er inmiddels 305 onder hen die training geven aan jeugd. In een laatste meting (2015) waren 90 tafeltennisverenigingen schoolactief (meer dan 20 uur per jaar structureel actief op scholen).

Voor de basisschool
De lessen van TableStars @school zijn prima te verzorgen door de gymdocent. Uiteraard is het natuurlijk extra leuk als er een echte tafeltennistrainer voor de groep staat! Scholen kunnen in contact komen met tafeltennisverenigingen bij hen in de buurt, dat kan eenvoudig via de clubzoeker. Je kan ook via de NTTB informatie inwinnen over samenwerking met clubs in de buurt. De NTTB heeft in Zoetermeer een medewerker jeugdsport te bereiken via tablestars@tafeltennis.nl.

Contact met verenigingen kan gaan over:

  • Het geven van TableStars @school tijdens de reguliere gymles
  • Het aanbieden van een eenmalige clinic of demonstratie
  • Het geven van TableStars @school tijdens de naschoolse opvang
  • Het organiseren van TableStars the Battle, het scholenkampioenschap tafeltennis
  • Kennismaken met tafeltennis op de tafeltennisvereniging via TableStars @theclub

Ook zijn er proffesionele tafeltennisbedrijven die bovenstaande in hun aanbod hebben verwerkt, meer informatie hierover lees je hier.

Voor de vereniging
De NTTB raadt tafeltennisverenigingen aan om basisscholen proactief te benaderen voor de organisatie van TableStars @school. Gymleraren zullen tafeltennis – zeker als ze niet bekend zijn met de sport – niet altijd in hun lessen opnemen. Benoem altijd de kernwaarden van Table Stars: het op speelse wijze aanbieden van de tafeltennisport waarbij kinderen ook direct de fijne motoriek en oog- handcoordinatie trainen. Plezier en (succes)beleving staan voorop.