Table Stars the Battle

Table Stars the Battle is hét tafeltennistoernooi voor basisscholieren. Veel tafeltennisverenigingen organiseren jaarlijks een eigen basisscholenkampioenschap waaraan scholen kunnen deelnemen. De winnende school van dit evenement mag deelnemen aan de landelijke finale dat jaarlijks gelijktijdig met de NK-tafeltennis in Zwolle wordt gehouden.

Intern tafeltennistoernooi – voor scholen
Wil je als school zelf een tafeltennistoernooi organiseren? Bekijk dan eens het boekje toernooien-toer, hier vind je voorbeelden van kant- en klare toernooivormen die je kunt gebruiken voor het organiseren van een intern tafeltennistoernooi.

Organiseer een basisscholenkampioenschap – voor clubs, sportbedrijven of gemeentes
Table Stars The Battle is vooral geschikt voor groep 5, 6, 7 en 8 of voor jongere kinderen die al in staat zijn een bal over te spelen. Er zijn drie toernooivormen bedacht en uitgewerkt: individueel toernooi, duo-toernooi en teamtoernooi. Voor groep 3 en groep 4 is er een alternatieve toernooivorm met Table Stars oefeningen bedacht. Om verenigingen en/of scholen goed van dienst te zijn hebben we ook een aantal kant- en klare documenten opgesteld zoals een stappenplan, een uitnodigingsbrief en toernooiformulieren.  

Alle informatie over deze toernooivormen en handige documenten vind je hier terug.

Landelijke finale Table Stars the Battle
De winnende school mag deelnemen aan de landelijke finale van Table Stars the Battle en strijdt dan om de felbegeerde titel ‘Best tafeltennissende school van Nederland’. Dit evenement wordt altijd gelijktijdig met de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis georganiseerd en vindt sinds 2012 plaats in Zwolle. Een prachtige combinatie tussen breedtesport en topsport. De landelijke finale van the Battle vindt altijd plaats in het eerste weekend van maart, behalve in een Olympisch jaar.

Alle informatie over deze landelijke finale vind je hier terug.