Verenigingen

Tafeltennis heeft twee 'soorten' verenigingen. Er zijn verenigingen waar alleen door mensen met een beperking getafeltennist wordt. We noemen deze verenigingen de paratafeltennisverenigingen. In Nederland zijn er ongeveer 10 van dit soort verenigingen. Bij meer dan 550 verenigingen spelen mensen met en zonder beperking samen, zowel in training als competitieverband. Soms heeft een vereniging een aparte training voor sporters met een (bepaalde) beperking, maar dit is meestal niet het geval.

Tafeltennisvereniging Swift uit Deventer is een van de verenigingen die die trainingen aanbieden voor kinderen en volwassenen met een specifieke beperking, in dit geval een verstandelijke beperking. In het filmpje hieronder zie je hoe er getraind wordt bij Swift.

Weten welke verenigingen paratafeltennisaanbod hebben of aangegeven hebben hier interesse in te hebben? Kijk dan op www.tafeltennis.nl of neem contact op met Marthijn van der Wal. Hij kan je helpen bij het vinden van een geschikte vereniging in de buurt van jouw school.