Table Heroes

Table Heroes is een lesprogramma van de Nederlandse Tafeltennisbond dat kinderen uit het speciaal onderwijs kennis laat maken met tafeltennis. Table Heroes werkt met leskaarten met daarop verschillende stations waar kinderen op een speelse wijze tafeltennisvaardigheden oefenen. De oefeningen zijn zo gemaakt dat de succesbeleving van de kinderen groot is. Het uitgangspunt van het programma is dat verenigingen de lessen verzorgen op de scholen, maar het is uiteraard ook mogelijk om de leskaarten als school bij de NTTB op te vragen.

De oefeningen zijn opgedeeld in kleuren, elke kleur is geschikt voor een bepaalde groep kinderen. Uiteraard is het aan de trainer of docent om in te schatten welke kinderen welke oefeningen kunnen doen.

· Groene oefeningen: Geschikt voor zeer moeilijk lerende kinderen en/of kinderen met een meervoudige beperking (cluster 3)
· Gele oefeningen: Geschikt voor kinderen met leerachterstanden en mensen met een verstandelijke beperking
· Blauwe oefeningen: Geschikt voor kinderen met gedragsproblemen (cluster 4)
· Extra oefeningen: Aan de trainer of docent om in te schatten welke oefeningen voor welke kinderen geschikt zijn

Op elke leskaart staat beschreven hoe de oefening makkelijker of moeilijker gemaakt kan worden, zodat elk kind met succes de oefening kan uitvoeren. Tevens zijn de oefeningen geschikt voor zowel kinderen in een rolstoel als kinderen die lopen, of staat de aangepaste oefening voor kinderen in een rolstoel op de leskaart.

Aan de slag
Als je aan de slag wilt gaan met Table Heroes kun je contact opnemen met Marthijn van der wal

 

 

       voorbeeld van een leskaart