Table Stars

Table Stars, de fijnste motoriekmethode, is een leerlijn waarbinnen tafeltennis centraal staat. Door te tafeltennissen oefenen kinderen op jonge leeftijd hun fijne motoriek. Denk daarbij aan het voetenwerk dat voor tafeltennis nodig is, en de oog-hand coördinatie die nodig is om een bal te raken. Table Stars bestaat als leerlijn uit de volgende onderdelen:

TableStars @school =>  TableStars @theclub               =>   TableStars Challenge     => TableStars the Battle
(gymles op school)     =>  (kennismakingsles op de club)  =>   (trainingsles op de club)   => basisscholenkampioenschap

TableStars @school
Tafeltennislessen op school volgens de fijnste motoriek methode! De lesstof van @school is zeer geschikt voor kinderen uit groep 3 t/m 6, eventueel kunnen alle oefeningen methodisch moeilijker worden gemaakt zodat deze ook geschikt zijn voor groep 7 en 8. Alle oefeningen staan beschreven op handzame leskaarten en zijn zo gemaakt dat ieder kind op elke leeftijd ongeacht zijn motorische vaardigheden plezier beleeft aan de oefening. Dat hij/zij ongemerkt zijn fijne motoriek verbetert is een niet te verwaarlozen pluspunt!

Met de oefeningen kun je een of meerdere gymlessen samenstellen. Bij voorkeur meerdere keren want pas dan is het effect merkbaar dat Table Stars de fijne motoriek verbetert. De oefeningen zijn ook inzetbaar voor de naschoolse opvang.

Lees hier alles over TableStars @school

Table Stars the Battle
Het tafeltennis scholenkampioenschap! Voorrondes worden lokaal door een vereniging of gemeente georganiseerd, de winnende school gaat naar de landelijke finale in Zwolle. Daar strijd je tegen andere scholen afkomstig uit heel Nederland om de felbegeerde beker ''Best tafeltennissende basisschool van Nederland''. Extra gaaf is dat het evenement in dezelfde accommodatie is als de NK tafeltennis, in de pauzes en na afloop kan je dus kijken naar topwedstrijden! De finale is altijd in het eerste weekend van maart m.u.v. een Olympisch jaar, dan vindt het plaats in het derde weekend van maart.

Lees hier alles over TableStars the Battle