De buitentafel

We zien steeds meer schoolpleinen met een eigen buitentafeltennistafel. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. De meest voorkomende is de betonnen tafeltennistafel, ook zijn er nieuwe varianten zoals de ronde tafeltennistafel. Heeft jouw school nog geen buitentafel? Dan wordt het tijd om er een aan te schaffen want je kunt er zoveel ontzettend leuk dingen mee doen!

Kinderen kunnen er in de pauze leuke spelletjes op doen, ook kun je de tafel inzetten tijdens een sportdag. Nodig eventueel de lokale tafeltennisvereniging uit om mee te helpen met de organisatie.

Rondje om de tafel
Dit is toch wel het meest bekende tafeltennisspelletje die er is. Er zijn talloze varianten mogelijk! Lees hier meer over rondje om de tafel

Toernooi
Je kunt er natuurlijk ook een toernooi op laten spelen. Dit kan tijdens een sportdag maar ook gewoon naschools! Zorg ervoor dat de wedstrijdjes van korte duur zijn zodat je veel kunt door wisselen. Lees hier meer over toernooivormen

Grote bal
Niet zozeer met een batje en een tafeltennisballetje, maar zeker wel leuk om te doen! Je kunt met de handen overspelen door de bal te vangen of juist de bal in één keer terug te slaan op tafel. Gebruik hiervoor een lichte grote bal, bijvoorbeeld een volleybal.