fbpx
Selecteer een pagina

Het jaarlijkse NTTB Verenigingscongres tijdens het NK Tafeltennis in Zwolle komt er weer aan. Ben je bestuurder van een vereniging, noteer dan 23 maart 2024 in je agenda en zorg dat je erbij bent!

 

In de ochtend zal het programma bestaan uit een plenair gedeelte. In de middag zullen jullie de mogelijkheid hebben om met diverse mensen in gesprek te kunnen gaan. Natuurlijk zorgen we voor een lekkere lunch en sluiten we af met een borrel.

Het thema in 2024 is: De gelukkige tafeltennisvereniging!

Kun je succesvoller zijn dan gelukkig?
Tijdens de inspiratiesessie zal Job van Eunen (Socratio) je met een bak aan energie inspireren. Hij zal laten zien hoe je jouw vereniging op een hele andere manier kunt bekijken. Moeite om goede mensen te behouden? Gedragen leden zich als consument en zijn ze maar weinig betrokken? Het kan totaal anders! Bekijk de persoonlijke uitnodiging van Job in onderstaande video.

 

Tijdens de hierop volgende plenaire werksessie staat de eigen vereniging centraal en zal Arjan Jansen (Socratio) verder gaan op het verhaal van Job. Hoe staat je vereniging ervoor als het gaat om ‘Gelukkig verenigen’? Wat is het geheim van trotse leden? Dit is een interactieve sessie, waarbij je vooral ook in gesprek kunt met andere verenigingen. Tijdens deze sessie kom je erachter hoe gelukkig jouw vereniging is en hoe jouw vereniging trotse leden krijgt! Aan het eind van de dag ga je geïnspireerd naar huis met actiepunten voor jouw vereniging waar je direct mee aan de slag kunt.

Roel van der Weide en Job van Eunen hebben ook een boek geschreven met de naam ‘De gelukkige vereniging’. Een sportvereniging waar alle leden zich gedragen als trotse eigenaar in plaats van kritische consument. Dit boek laat een route zien waarbij werken vanuit ‘geluk’ normaal wordt. Vier vragen staan centraal:

  • Van wie is de vereniging?
  • Hoe belangrijk is sociale veiligheid binnen de vereniging?
  • Wie zijn we als vereniging en vanuit welke kernwaarden handelen we?
  • Wat is ons verenigingstalent en welke individuele talenten hebben de leden?

Een belangrijk uitgangspunt is dan ook: ‘Je bent succesvol als je gelukkig bent en anderen gelukkig maakt’.

Save the date!   
Lijkt dit je interessant? Zet dan nu alvast de datum in je agenda! We streven ernaar de inschrijving eind januari 2024 te openen.
Het congres staat open voor bestuursleden van onze verenigingen. We nodigen elke vereniging uit om met 1 tot 3 bestuurs- en/of kaderleden te komen. Op verzoek van Job mag dit ook één lid van je vereniging zijn die veel voor je vereniging betekent of kan gaan betekenen.

Locatie: Landstede Sportcentrum Zwolle 
Datum: zaterdag 23 maart 2024 

We ontmoeten je graag op 23 maart in Zwolle, in een sfeervolle NK-setting.