Tafeltennistrainer 3

Tafeltennistrainer 3 is een opleiding tot verenigingstrainer. Dit is de opleiding waar in 11 bijeenkomsten veel wordt geleerd over tafeltennis: techniek, tactiek, organisatie, mentale aspecten en toernooivormen. Alles komt voorbij. Het is een complete en pittige opleiding.

Er wordt les gegeven aan kinderen, ouderen, gehandicapten, beginners en gevorderden. Dit is de meest complete opleiding voor mensen die echt van tafeltennis hun vak willen maken. De Tafeltennisbond zet niveau 3 trainers ook in voor haar opleidingen als docent, beoordelaar of begeleider. Tafeltennistrainers op niveau 3 zijn vaak de spil in een vereniging en een goede schakel tussen leden en bestuur.

Vanaf het seizoen 2018-2019 biedt de Nederlandse Tafeltennisbond de opleiding op niveau 3 in een vernieuwd concept aan: De 'verkorte Tafeltennistrainer 3 opleiding! De vernieuwde opleiding heeft de volgende doelstellingen:

- Looptijd opleiding verkorten: alle bijeenkomsten worden aangeboden in twee weekenden kort achter elkaar (1 à 2 weken ertussen) en na een half jaar stage doet iedereen 'praktijkexamen', hierbij kun je zelf bepalen of je zelf de overnachtingen regelt of dat de Tafeltennisbond dat (tegen meerprijs) regelt.

- Bereiken specifieke doelgroep: (oud-)eredivisiespelers, landelijke spelers met meer dan 10 jaar ervaring als (ongediplomeerd) trainer, ambitieuze Tafeltennistrainers 2 die meer dan 5 jaar ervaring hebben, etc. (een intakegesprek met positief advies kan voorwaarde zijn tot toelating).

Meer informatie is onderaan te vinden bij relevante links.

Het inschrijfgeld voor de opleiding Tafeltennistrainer 3 bedraagt € 795,-. Daarbij komen de verplichte lesboeken die samen € 58,50 kosten in het seizoen 2018-2019. In de webshop is het actuele aanbod te vinden van alle NTTB Opleidingen. Trainersopleidingen op niveau 3 starten doorgaans in september/oktober bij voldoende deelnemers. Bekijk ook het modulaire aanbod. Meer informatie hierover vind je door onderaan deze pagina op de juiste link te klikken.