Tafeltennistrainer 3

Tafeltennistrainer 3 is een opleiding tot verenigingstrainer. Dit is de opleiding waar in 11 bijeenkomsten veel wordt geleerd over tafeltennis: techniek, tactiek, organisatie, mentale aspecten en toernooivormen. Alles komt voorbij. Het is een complete en pittige opleiding.

Er wordt les gegeven aan kinderen, ouderen, gehandicapten, beginners en gevorderden. Dit is de meest complete opleiding voor mensen die echt van tafeltennis hun vak willen maken. De NTTB zet niveau 3 trainers ook in voor haar opleidingen als docent, beoordelaar of begeleider. Tafeltennistrainers op niveau 3 zijn vaak de spil in een vereniging en een goede schakel tussen leden en bestuur.

Vanaf het seizoen 2014-2015 biedt de NTTB de opleiding op niveau 3 in een vernieuwd concept aan. De vernieuwde opleiding heeft de volgende doelstellingen:

- compacter: minder bijeenkomsten en opdrachten;

- efficiënter: meer tussentijdse evaluaties en stimuleringsmomenten en een duidelijke planning met harde deadlines;

- modulair aanbod: om het diploma te behalen dienen de volgende 4 modules te worden behaald:

3.1 Geven van training;

3.2 Coachen en begeleiden bij wedstrijden;

3.3 Organiseren van een activiteit;

en 3.4 Aansturen van kader

of 3.5 Afnemen van vaardigheidstoetsen.

Voor toelating tot Tafeltennistrainer 4 zijn alle modules verplicht.

Het beste voor de vereniging, maar ook de persoonlijke ontwikkeling is natuurlijk als alle vijf de modules worden behaald! Twijfelt men over de keuze dan kan contact worden opgenomen met opleidingen@tafeltennis.nl.

Meer informatie is te vinden in het bestand Tafeltennistrainer 3. Zie onderaan bij relevante links.

Het inschrijfgeld voor TT3 bedraagt € 795,-. Daarbij komen de verplichte lesboeken die samen € 37,50 kosten in het seizoen 2017-2018. In de webshop is het actuele aanbod te vinden van alle NTTB Opleidingen. Trainersopleidingen starten doorgaans in september/oktober bij voldoende deelnemers.