Scheidsrechtersopleidingen

Voor het leiden van competitiewedstrijden in de eredivisie en wedstrijden op grote toernooien beschikt de NTTB over een korps van gediplomeerde scheidsrechters, niveau 4. Er worden ook scheidsrechters op niveau 3 opgeleid. Zij kunnen in de eredivisie en nationale toernooien optreden als assistent-scheidsrechter en op regionaal niveau als zelfstandig scheidsrechter.

De scheidsrechtersopleidingen zijn inhoudelijk herzien en worden op meerdere niveaus aangeboden. Elk niveau heeft zijn eigen doelgroep en wedstrijdniveau. Niveau 3 scheidsrechters zijn afdelingsscheidsrechters die zelfstandig optreden bij wedstrijden op afdelings- en verenigingsniveau. Daarnaast kunnen zij ook niveau 4 (bonds)scheidsrechters assisteren tijdens wedstrijden. Niveau 5 is gereserveerd voor officials met een internationale licentie. Deze ‘ITTF-ers’ worden ingezet bij wedstrijden op het hoogste niveau.

Spelregelbewijs 1 (SR1) – spelregelkennis op clubniveau via Tafeltennismasterz.nl
Bijvoorbeeld: alle competitiespelers maar ook geschikt voor recreanten
Kosten:  GRATIS, via Arbitragecoördinator van de vereniging

Scheidsrechter 2 (SR2) – verenigingsscheidsrechter
Bijvoorbeeld: seniorencompetitie, landelijke jeugdcompetitie, clubkampioenschappen, etc.
Kosten:  GRATIS, via Arbitragecoördinator van de vereniging

Scheidsrechter 3 (SR3) – afdelingsniveau of assistent op landelijk niveau
Bijvoorbeeld: afdelingskampioenschappen, meerkampen, arbitragecoördinator, etc.
Kosten:  € 200,- per deelnemer, door dagvergoeding terug te verdienen

Scheidsrechter 4 (SR4) - nationale toernooien en evenementen
Bijvoorbeeld: NK, Masters, eredivisie, etc.
Kosten:  € 400,- per deelnemer, door dagvergoeding terug te verdienen

De opleiding Scheidsrechter 5 (SR5) waarbij je op internationale toernooien en evenementen actief bent wordt niet door NTTB verzorgd. Wel kan de NTTB een kandidaat voordragen voor deze opleiding.

Voor deze opleidingen gelden instroomeisen. Samengevat betekent het dat men een diploma moet hebben op één niveau lager dan waar men de opleiding voor gaat doen. Voor de opleiding Scheidsrechter 4 dient men eerst het diploma SR3 te behalen alvorens door te kunnen stromen, etc.

Ga voor het actuele aanbod opleidingen naar de NTTB Opleidingen Webshop. Meer informatie over de scheidsrechtersopleidingen is te vinden op de pagina downloads of neem contact op met NTTB Opleidingen via opleidingen@tafeltennis.nl