fbpx
Selecteer een pagina

 

Lang leve de sportouder

 

Ouders lijken vaak teveel ingesteld op winnen en hebben daardoor een verkeerde impact op het sportplezier van hun kind en op de sfeer rondom wedstrijden. Het gevolg is dat kinderen ophouden met sporten en verenigingen het moeilijk vinden om de ouders de plaats te geven die zij verdienen. Dit, terwijl we weten, dat een positief ondersteunende ouder juist enorm kan bijdragen aan de sportbeleving van het kind en het verenigingsleven. 

Tischa Neve (kinder- en jeugdpsycholoog) en Steven Pont (systeemtherapeut en mediator) ontwikkelden de thema-avond  “Lang leve de sportouder”. Tijdens deze avond wordt er ingegaan op het sportplezier van kinderen en de rol die ouders daarin spelen. Samen proberen we de vraag “Wat kan er verwacht worden van de ouders langs de zijlijn?” te beantwoorden. 

In de workshop “Lang leve de sportouder” nodigen we beginnende sportouders op de vereniging uit. Ze gaan samen met de trainers en/of coaches en de bestuurders van de vereniging het gesprek aan over het vergroten van het sportplezier van de kinderen, welke rol zij daarin spelen en komen we tot afspraken. De workshopleider zal dan ook niet vertellen wat goed of fout is. Het is aan de betrokkenen om daar afspraken met elkaar over te maken. Met de mening van de kinderen zelf in het achterhoofd. 

Tijdens de workshop komen de volgende thema’s aan bod:

Sportplezier voor kinderen
Onze eigen emoties
Positief benaderen
Effectief complimenteren 

Wat zijn de ervaringen van deelnemers die Lang leve de sportouder hebben gevolgd?

“Lang leve de sportouder” is een workshop die veel interactie stimuleert en een goede discussie op gang brengt. Het biedt de vereniging een mooie kans om open het gesprek met ouders aan te gaan.
Het is echt een eye opener. Ik ga nu eerst aan mijn kinderen vragen wat zij eigenlijk willen.
Ik heb echt handvatten meegekregen hoe ik positief mijn kind kan aanmoedigen.
Wat fijn om open met de ouders te praten over ons gedrag langs de lijn. Iedereen denkt er net anders over. Hierdoor kunnen we veel onbegrip in de toekomst voorkomen.

De workshop ‘Lang leve de sportouder’ kan door verenigings- of afdelingsbesturen worden besteld in de webshop, waarna contact opgenomen wordt om tot een bepaalde datum en locatie te komen. 

 


 

 

Relevante links