fbpx
Selecteer een pagina

Tijdens tafeltennnis kan het gebeuren dat je een blessure oploopt. Blessures aan de schouder, rug of pols zijn veelvoorkomende blessures die ontstaan door dezelfde, repeterende bewegingen. De NTTB heeft een verzekering die voorziet in een dekking tegen de kosten van je blessure

Veel van de blessures gaan gelukkig ‘vanzelf’ over. Toch is voor meer dan de helft van de blessures een medische behandeling noodzakelijk door bijvoorbeeld. de fysiotherapeut, sportarts, ortho-manueel, chiropractor enzovoort. Helaas worden de kosten van een blessure niet altijd vergoed door de eigen zorgverzekeraar wanneer je niet (voldoende) aanvullend verzekerd bent.

Stel dat je tijdens een training of wedstrijd een schouderblessure oploopt en voor behandeling naar de fysiotherapeut moet. Fysiotherapie voor 18 jaar of ouder wordt door geen enkele zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering. Je moet hiervoor een aanvullende zorgverzekering hebben afgesloten met voldoende dekking voor fysiotherapie.  Heb je dat niet, dan moet je de rekeningen van je fysio zelf betalen. En dat maakt je blessure nog eens extra pijnlijk.

NTTB verzekering
Maar wist je dat je gewoon verzekerd bent tegen alle kosten die je maakt als gevolg van je blessure? De NTTB heeft namelijk een verzekering afgesloten voor al haar leden die voorziet in een dekking tegen de kosten van je blessure. Hier kan je gebruik van maken wanneer de kosten van je blessurebehandeling niet vergoed worden door je eigen zorgverzekeraar. De dekking bedraagt maximaal 500 euro per blessure.

Veel sportbonden in Nederland hebben dergelijke verzekering voor de leden afgesloten. Echter de onwetendheid bij sportend Nederland deed twee sporters besluiten om dit wat meer onder de aandacht te brengen. Daarom hebben zij Sportblessureclaim opgericht. Het doel van Sportblessureclaim is enerzijds het informeren van de sporters  over de mogelijkheden en anderzijds, indien gewenst,  ze te helpen met het declareren van de kosten bij de verzekeraar van de betreffende sportbond.

Sportblessureclaim
Blessures uit het verleden tot twee jaar terug komen ook nog voor vergoeding in aanmerking. Wil je weten of jouw blessure in aanmerking komt voor vergoeding, doe dan de check op www.sportblessureclaim.nl. Mocht je daarna besluiten om via sportblessureclaim ook je kosten te declareren, houd er dan wel rekening mee dat de dienstverlening en bemiddeling op basis van ‘no cure, no pay’ wordt aangeboden. Mocht je declaratie onverhoopt toch worden afgewezen, dan kost het je ook niets.

Natuurlijk wensen wij onze leden geen blessure toe, maar mocht dit toch het geval zijn dan willen wij graag je blessureleed verzachten.