Preventie Ongewenst Gedrag

Daarvoor is het van groot belang dat ieder verenigingsbestuur en elke trainer zich bewust is van de gevolgen, zowel voor individuen als voor (de sfeer in) de vereniging als geheel, van ongewenst gedrag in al zijn vormen. Voor een bloeiende vereniging is het cruciaal dat iedere sporter en vrijwilliger zich er thuis en veilig voelt. En dat dus iedere vorm van gedrag die daar inbreuk op maakt wordt tegengegaan.

Dat begint met herkenning, maar het is ook goed om regelmatig na te denken over hoe dergelijk gedrag enerzijds kan worden voorkomen en anderzijds, als het ondanks de preventie toch voorkomt, kan worden aangepakt.

De preventie van seksuele intimidatie staat bij de NTTB hoog op de agenda. De sportbonden en NOC*NSF hebben in de afgelopen jaren al een aantal instrumenten ontwikkeld en ingevoerd op het gebied van preventie en repressie van seksuele intimidatie. Meer hierover lees je op dit deel van de website, zoals:

Mocht je te maken hebben met vormen van ongewenst gedrag in de tafeltennissport, neem dan contact op met vertrouwenscontactpersoon Inge Schultze via 06 - 481 717 26.

Je kunt ook naar het meldpunt van NOC*NSF bellen. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar: 0900-2025590 (€ 0,10 p.m.)