26 augustus 2015

Voorwoord bij “De Regels” najaar 2015

Het voorwoord in het boekje “De Regels najaar 2015” samengevat

  • nieuwe ACL Charles Hussels
  • plastic bal nog steeds verboden komende afdelingsscompetitie
  • uitslagen binnen 24 uur na afloop in NAS, jeugd voor zondagavond 19.00 uur
  • soms moet het wedstrijdbriefje toch worden opgestuurd
  • correcte clubgegevens in NAS en wensen bij de competitieopgave

 
Afscheid en begroeting

Na dit seizoen zal na talloze dienstjaren in de competitiecommissie ook Sjoerd Oosting afscheid nemen. Zijn opvolger staat al klaar in de coulissen: Roelof Plat gaat komend voorjaar zijn stokje en dat van Charles Hussels overnemen als competitieleider senioren Drenthe.

Oude en nieuwe clubs
In Hoogezand heeft de vriendenclub Beukema zichzelf deze zomer opgeheven. De laatste bedrijfsclub in Groningen van o.a. de oud-competitieleiders Roel Drenth en Rein de Vries is daarmee verdwenen. Daar staat tegenover dat we 2 nieuwe clubs mogen verwelkomen in onze afdeling: in Friesland  MTV '14 uit Mantgum en in Groningen de TTV Oliemolen.

Opsturen en invoeren in NAS
Ook dit seizoen hoeven de wedstrijdbriefjes niet worden opgestuurd. Op één uitzondering na: wanneer er achterop het formulier een opmerking of klacht wordt gezet, moet alsnog het originele en volledig ingevulde formulier worden opgestuurd naar de betreffende competitieleider.

Wel is er de verplichting dat minimaal 24 uur na het einde van een wedstrijd de uitslag moet zijn ingevoerd NAS. Aangezien de jeugdteams allemaal op zaterdag spelen is er bepaald dat de uitslagen van de jeugdcompetitie uiterlijk op zondagavond om 19.00 uur in NAS moeten zijn ingevoerd.

Celluloid of plastic
Van de oude celluloid bal nemen we ook dit seizoen nog geen afscheid. Het is in onze afdeling dan ook verboden om met de non-celluloid of plastic bal competitiewedstrijden te spelen. Dit om te voorkomen dat er onenigheid en verschillen ontstaan.

Gegevens in NAS
Tenslotte een verzoek: Zorg dat alle clubgegevens kloppen in NAS en dat bij de competitieopgave de wensen en voorkeuren worden ingevuld bij de opmerkingen. Dat maakt het werk een stuk makkelijker en voorkomt vaak veel problemen.

De competitiecommissie NTTB afdeling Noord