28 juni 2017

In memoriam Fred Tack (1941-2017)

Op 21 juni is Fred Tack, de grondlegger van de tafeltennisvereniging Buitenpost, overleden. In de jaren ’80 heeft Fred veel tijd en energie gestoken om het tafeltennissen in Buitenpost van de grond te krijgen. Deze inzet leidde uiteindelijk tot de officiële oprichting van de vereniging in augustus 1986. Samen met zijn vrouw Ria en zijn zoons Erik en Wilco, leden van het eerste uur, is hij onmisbaar geweest in de beginjaren.

Daarna is Fred nog jarenlang actief bestuurslid geweest en was hij van onschatbare waarde in het werven van leden en in het contact met de leden. Als leden een vraag hadden, of iets geregeld moesten krijgen, dan was Fred altijd aanwezig en altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken.

In 2005 nam hij afscheid van de club waarbij hij is benoemd tot erelid van TTV Buitenpost. We weten dat hij ons altijd in de gaten heeft gehouden op afstand. Hij wist ook dat de vereniging er op een gegeven moment niet goed voor stond en dat vond hij erg jammer. De laatste jaren zijn we echter weer een bloeiende vereniging geworden en het is mooi dat Fred dit vorig jaar nog zelf heeft mogen mee maken bij het 30-jarig jubileum van TTV Buitenpost.

We zullen Fred herinneren als een betrokken en bevlogen bestuurslid en zijn naam blijft voor altijd verbonden aan de oprichting van onze vereniging.

We wensen Ria en familie ook vanaf deze plaats veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Bestuur TTV Buitenpost