27 april 2015

Klimaatgroep Stars kampioen

Klimaatgroep°Stars kampioen van de 1e divisie B

Het ging afgelopen zaterdag niet zonder slag of stoot in de thuiswedstrijd tegen concurrent voor de titel Salamanders uit Wateringen. Door de uitstekende 10-0 overwinning die Klimaatgroep°Stars vorige week boekte op Hilversum leek het behalen van het kampioenschap in de 1e divisie B slechts een formaliteit maar Salamanders wenste hier op voorhand niet aan mee te werken. Tan Anran was ook in Middelstum niet opgewassen tegen de kopman van Wateringen en verloor in de eerste partij van de middag, al waren de verschillen klein, met 3-0 van Jamshid Sedigh die daardoor zijn ongeslagen status wist te handhaven. Colin Rengers won in de tweede partij knap van Siem van der Valk waarvan Rengers in de heenwedstrijd nog verloor en trok de stand in de wedstrijd in evenwicht (1-1). Het in groten getale opgekomen publiek ging er nu echt goed voor zitten want klimaatgroep°Stars had nog slechts één punt nodig om het felbegeerde kampioenschap binnen te hallen. Maar dat ene punt liet lang op zich wachten. Henk Jan Wil verloor net (9-11 in de vijfde en beslissende game) van Tim Knops en ook in het dubbelspel konden Wils en Tammenga niet het verschil maken. Aan Rengers de taak om Jamshid Sedigh beentje te lichten. Een op voorhand onmogelijke opdracht tegen de beste speler van de 1e divisie. Maar Rengers kwam een heel eind. Het werd de beste partij van het hele seizoen in Middelstum gespeeld, met spectaculaire rally’s en kwalitatieve hoogstandjes. Pas op 13-15 in de vierde game gaf Rengers zich gewonnen. Tan Anran deed vervolgens waar iedereen voor was gekomen en pakte het kampioenspunt. Tegen Knops deed Anran dat met verve en liet zijn tegenstander kansloos. Klimaatgroep°Stars kampioenschap van de 1e divisie.


Vlnr boven Anne Vlieg trainer/coach), Harry Vaatstra (directeur/eigenaar Klimaatgroep°holland), Gert Stulp (coach) Tan Anran. Vlnr onder Colin Rengers, Henk Jan Wils, Jan Tammenga  (foto © Ivo Lint,  TTV Midstars)

De bloemen werden uitgereikt de interviews met de pers gehouden en Klimaatgroep°Stars kan zich nu voorbereiden op de promotiewedstrijd die zaterdag 02 mei a.s. wordt georganiseerd in Veenendaal waar de mannen uit Middelstum met de nummer 2 en 3 van de eredivisie B en de kampioen van de 1e divisie A mogen strijden om 1 promotieplaats naar de eredivisie. Wedstrijd in Veenendaal begint om 13.00 uur (voor meer informatie zie www.midstars.nl).

Eerstvolgende thuiswedstrijd:
Zaterdag 9 mei 2015 kwartfinale van de Inter Cup Klimaatgroep°Stars - Charenton (Frankrijk) aanvang 16.00 uur.